PRIMENJUJEM AUTOFAGIJU GODINU DANA: Evo koliko sam kilograma smršala i kakvo je moje iskustvo

Primenjujem autofagiju ili bolje rečeno neku moju verziju ove ishrane, već godinu dana, evo koje promene sam postigla za to vreme i kako sam se osećala tokom i nakon uspešne misije mršavljenja

Lepi & Zdravi
15:04h
PRIMENJUJEM AUTOFAGIJU GODINU DANA: Evo koliko sam kilograma smršala i kakvo je moje iskustvo
Foto: Shutterstock

Kada je nakon drugog porođaja vaga dosegla broj 7 kao prvu cifru, znala sam da je vreme za neke drastične promene. Žene su tokom i nakon trudnoće posebno osetljive, to već i vrapci na granama znaju, ali kada prođe prva godina i potrebe vašeg deteta nisu više direktno povezane sa majkom u tolikoj meri kao tokom dojenja, vreme je da se ispune i neke potrebe majke kao pojedinca.

U trudnoći sa svih strana čujete, moraš da jedeš, treba ti energije, nakon porođaja opet je ista priča, dete sisa mora da ima dovoljno mleka, a za to je potrebna hrana. A istini na volju i sama žena oseća potrebu za jelom, posebno u tom komplikovanom procesu dojenja, zaista se oseća glad. Barem je meni tako bilo.

sendvič, žena jede
foto: Shutterstock

Negde u to vreme, sve učestalije su bile priče o autofagiji kao načinu života. Da se razumemo svaka djeta ima svojih pet minuta i u nekom trenutku dosegne veliku popularnost, ali ovo nije djeta.

Svako na svoj način može da interpretira Autofagiju, u smislu hrane koju će konzumirati, ali glavno načelo ove ishrane jeste satnica, odnosno vreme u toku dana u kojem se jede i vreme u kojem to nije dozvoljeno.

Autofagija je poznata po brojevima 8 i 16, tačnije 8 sati u toku dana je rezervisano za obroke, a 16 sati se uzdržavamo od istih. Ja sam odabrala da mi dozvoljeno vreme za jelo bude od 10h ujutru do 18h poslepodne, za to vreme pojedem doručak, užinu i ručak, večeru preskačem.

Kome god da sam predočila svoj plan ishrane delovao mu je nemoguć, ali zapravo vrlo je lako držati ga se i kada se jednom naviknete postaje vam nezamislivo da jedete u bilo koje drugo vreme.

jelovnik
foto: Shuterstock

Dakle doručak mi je bio u 10h, užina ( obično voćna ) u 14h i ručak/večera u 18h, ali jela sam sve, ništa mi nije bilo zabranjeno, ni krompir, ni testenina, ni meso, ni mlečni proizvodi...

Jedino što sam izbegavala je bila pekara ( ali jela sam hleb ) i slatkiši, mada priznajem poneki kolač tu i tamo na nekim slavljima se potkrao.

Kilogrami su lagano krenuli da padaju, sporo ali sigurno, u početku je to bilo 1kg nedeljno, pa se to smanjilo na 1kg u dve nedelje, pa u mesec dana, ali za ovih godinu dana ja sam čak 15 kg lakša i osećam se besprekorno.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs