Sastojci:
Biskvit:
- 400ml mineralne vode
- 1 kašika sode bikarbone
- 10 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 3 kašika kakao
- 100g. džema
- 100g. posni mleveni keks
- 100g. mleveni orasi
- 15 ravnih kašika brašna
Sve sastojke sjediniti i peći u zagrejanoj rerni na 180 Celzijusa oko 20 minuta u plehu.
Fil:
- 1 posan margarin
- 100g. šećera u prahu
- 100g. mlevenih oraha
- 200g. mleveni posni keks
- 220ml. sok od pomorandže
- 100g. rendane čokolade
Glazura:
- 100g. čokolade
- 4 kašike ulja
Posipati mlevenim orasima ili šarenim perlama.
Priprema: Kada umutite i ispečete kolač, na njega stavite fil. Fil pravite tako što ćete umutiti margarin i šećer, a onda dodajte orahe i keks, rendanu čokoladu i sok od pomorandže.
Prelijte sve glazurom od čokolade.