MAJA IMA ISTU DIJAGNOZU KAO KEJT MIDLTON: "I meni su prvo operisali stomak, a onda sam saznala da ima OVU VRSTU RAKA"

Maja je preživela rak creva i sada ima samo jednu misiju, da svima skrene pažnju na prevenciju i lečenje

Lepi & Zdravi
MAJA IMA ISTU DIJAGNOZU KAO KEJT MIDLTON: "I meni su prvo operisali stomak, a onda sam saznala da ima OVU VRSTU RAKA"
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Maja Kenedi ima 38 godina i u februaru je imala operaciju istu kao Kejt Midlton. Ona je uklonila masu za koju se prvobitno mislilo da nije kancerogena, ali Maja se šokirala kada su joj doktori saopštili da je u toj masi ipak bilo kancerogenih ćelija. Nakon nekoliko teških i burnih meseci lečenja, Maji je saopšteno da je sada izlečena.

Kao "mlada i zdrava žena" Maja sada razume kroz koji pakao prolazi Kejt Midlton, koja je imala bukvalno preslikanu dijagnozu.

Iako princeza od Velsa nije precizirala koju vrstu raka ima, i palata je saopštila da neće deliti više medicinskih informacija sa javnošću, te da će Kejt sada biti fokusirana na oporavak.

"Kao mlada i zdrava žena, nikad ne mislite da će vam se ovako nešto dogoditi. Imam mnogo empatije za ono kroz šta sada prolazi Kejt, njoj je sada veoma teško, a još joj je teže jer to sve prolazi javno," rekla je Maja Kenedi.

Kejt Midlton
foto: Splashnews / SplashNews.com / Splash / Profimedia

U decembru 2023. godine Maja je osetila mučnine, a potom je uvidela da joj creva rade drugačije. Nakon nekliko analiza utvrđeno je da ima tumor na crevima. Kada joj je u februaru 2024. godine otklonjen tumor za koji se smatralo da je benigni, uskoro su stigle analize da je ipak kancer u pitanju.

Maji je rečeno da je to rak creva u prvoj fazi i da joj nije potrebna nikakva hemoterapija. Sada je u remisiji.

"Znala sam da nešto nije u redu, ali nikad nisam pomislila da je rak. Sve se dogodilo tako brzo od decembra do marta. Veoma je nadrealno sada reći da sam imala rak," ispoveda se Maja.

Kejt Midlton
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Kada sam čula za Kejtinu operaciju abdomena, odmah sam pomislila da je to ono što se i meni desilo. U to vreme ni meni ni njoj još nije saopšteno da je to rak," rekal je Maja kojoj je sada životna misija da ljudima skrene pažnju na rak creva.

"Što pre ga uhvatite, to je bolje," rekla je ona. Prema podacima za rak debelog creva u Velikoj Britaniji, rani znaci uključuju promenu navika creva, krv u stolici i bol u stomaku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs