KEJT MIDLTON SE SA PORODICOM HITNO UKRCALA U HELIKOPTER I NAPUSTILA VINDZOR: Evo gde se trenutno nalazi

Nakon saznanja da je princezi od Velsa dijagnostikovan karcinom i da je podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji, sve oči su uprte u nju iako je zatražila privatnost i mir, zbog toga je bila prinuđena da napust svoj dom

Celebrities
KEJT MIDLTON SE SA PORODICOM HITNO UKRCALA U HELIKOPTER I NAPUSTILA VINDZOR: Evo gde se trenutno nalazi
Foto: Ben Birchall / PA Images / Profimedia

Kejt Midlton snimljena je tokom vožnje helikopterom sa svojim suprugom princom Vilijamom samo nekoliko sati nakon što je objavila da joj je dijagnostikovan rak.

Princ i princeza od Velsa su se ukrcali u helikopter i krenuli put svog seoskog doma, Anmer Hola, u Norfolku, gde bi trebali da provedu uskršnje praznike i raspust sa svojom decom, princom Džordžom, princezom Šarlot i princem Lujom.

Kejt Midlton
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Nakon poražavajućih vesti da je princezi Kejt dijagnostikovan jedan oblik raka i da je sada podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji, ne očekuje se da će porodica prisustvovati uskršnjoj crkvenoj službi sledeće nedelje u Vindzoru, već će umesto toga provesti praznike u Norfolku.

Iako su se mnogi nadali da će Kejt nastaviti svoje kraljevske dužnosti nakon Uskrsa, kako je ranije bilo planirano, sada je izvesno da do toga neće doći.

- Princeza će se vratiti službenim dužnostima kada joj za to odobri medicinski tim. Ona je dobre volje i fokusirana je na potpuni oporavak - rekao je portparol Kensingtonske palate u petak.

Njihova velelepna vila koja se nalazi u Norforku u kojoj će kraljevski par provesti Uskrs, je seoska rezidencija princa Vilijama i princeze Kejt koju im je pokojna kraljica Elizabeta II poklonila kao svadbeni poklon.

Kejt Midlton
foto: Paul Marriott / imago stock&people / Profimedia

Izgrađena 1802. godine, od tada je više puta bila renovirana, a poslednji put 2021. kada je za te potrebe bilo izdvojeno 1,5 miliona funti.

Kejt, koja je bila odsutna sa kraljevskih dužnosti od prošlog Božića, bila je veoma emotivna u petak dok je zahvalila naciji na „svim divnim porukama podrške“ i njihovom „razumevanju“.

- Dobro sam i svakim danom postajem jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da se izlečim; u svom umu, telu i duhu. Rad mi je uvek donosio dubok osećaj radosti i radujem se što ću se vratiti kada budem u mogućnosti, ali za sada moram da se fokusiram na potpuni oporavak - rekla je ona.

Kejt Midlton
foto: Printscreen Instagram

Međutim iako nacija saoseća sa princezom, već su krenule kritike na račun njenog supruga i budućeg kralja. Naime narod smatra da je on trebao da sedi pored nje i pruži joj podršku dok je morala da objavi ovu poražavajuću vest. Na snimku se vidi koliko joj je teško i koliko je slaba, pa bi prisustvo Vilijama sigurno pomoglo.

Stil / Glossy

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs