3 GODINE GLUMIM DA DOŽIVLJAVAM VRHUNAC: Radi mi jednu stvar koja je DOSADNA u krevetu, moram da lažem da je dobar se*s

Ne može da doživi vrhunac, a njen dečko živi u ubeđenju da im je intima sjajna

Lepi & Zdravi
22:45h Autor:
3 GODINE GLUMIM DA DOŽIVLJAVAM VRHUNAC: Radi mi jednu stvar koja je DOSADNA u krevetu, moram da lažem da je dobar se*s
Foto: Shutterstock

"Pretvaram se da doživljavam vrhunac sa svojim dečkom već tri godine. On nema pojma i misli da imamo sjajan se**ualni život, a ja znam da bi ga jako zabolelo kad bih mu rekla istinu. Nedavno sam pročitala članak u kom kažu da neke žene dožive četiri ili pet vrhunca zaredom, a ja bih bila zahvalna da doživim bar jedan. Znam da bi trebalo da prestanem da se pretvaram, ali to radim već toliko dugo da ne znam kako da se izvučem iz toga", napisala je jedna žena koja se obratila stručnjacima i dodala:

Seks
foto: Shutterstock

"Pokušala sam da pričam sa njim o vrhuncu na apstraktan način - pričom o drugim ljudima ili člancima o toj temi. Ipak, čini mi se da ne shvata da imam problem i samo govori kako smo srećni što nemamo problem na tom polju. Ako bih bila iskrena, mislim da nema pojma o intimnom odnosu, tačka. Moji bivši partneri bili su veći avanturisti.

Retko radimo nešto drugo osim misionarskog položaja, a odnos nikada nije spontan ili uzbudljiv. Uvek je u krevetu, uvek dosadno i predvidivo. Ponekad jedva čekam da se završi. Ako ikad želim da doživim vrhunac, moram da pazim na sebe. On je tako divan muškarac na mnogo načina, ali pomisao da ću ostatak života provesti ovako, zvuči frustrirajuće", napisala je anonimna devojka.

Seks, žena u 50-im
foto: Shutterstock

"Metro" je objavio i odgovor stručnjaka na ovaj problem. "Zanima me zašto misliš da je odgovornost partnera da te dovede do vrhunca? Intimni odnos je čin između vas dvoje. Možda on misli da samo ležiš i ne želi to da ti kažem. Ako tokom odnosa ne doživite vrhunac, nemojte se žaliti da vaš partner ne 'radi to kako treba'. Preuzmite odgovornost i recite mu šta vas uzbuđuje, a šta ne. Problem sa glumljenjem vrhunca sve ovo vreme je taj što ste mu pokazali da je sve u redu", napisao je stručnjak za ljubavne odnose i dodao:

seks
foto: Shutterstock

"Recite mu da želite da isprobate nešto drugačije. Umesto da očekujete da vas partner zadovolji, predložite promene koje će intimni odnos učiniti boljim iskustvom za oboje. Ako vam je spavaća soba dosadna, zavedite ga negde drugde - jedino pravilo je da oboje uživate", napisao je i dodao da je mali broj žena koji može da doživi vrhunac samo zbog intimnog odnosa.

"Nijedno od vas ne bi trebalo svaki put da oseća pritisak da ga postigne. Takođe možete da potražite pomoć se**ualnog terapeuta koji će vas uputiti u pravom smeru. Ako ste proveli tri godine zajedno, sigurno ste oboje srećni na druge načine. Za dvoje ljudi koji se vole, rešavanje ovog problema trebalo bi da bude lako", savet je stručnjaka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs