atraktivno

ON JE ZASLUŽAN ZA ZANOSNU FIGURU JELENE ĐOKOVIĆ: Odrastao je na ulici, a danas o njegovom izgledu bruje društvene mreže

Zgodni trener Jelene Đoković zapalio je društvene mreže svojim atraktivnim izgledom.

Lepi & Zdravi
Autor:
ON JE ZASLUŽAN ZA ZANOSNU FIGURU JELENE ĐOKOVIĆ: Odrastao je na ulici, a danas o njegovom izgledu bruje društvene mreže
Ko je zgodni trener Jelene Đoković, Foto: Kurir / Nenad Kostić

Poznato je da Jelena Đoković vodi zdrav način života, te svojim primerom i savetima utiče i na druge ljude da se pokrenu. Uzimajući sve u obzir, nije ni čudo što ima vitku figuru i nikada do sad nije imala problema sa viškom kilograma.

Nedavno je objavila i par snimaka koji su iznenadili sve njene pratioce, ali ovoga puta zbog prezgodnog trenera. Naime, na videu se vidi kako Jelena izvodi kapueru sa privlačim muškarcem, pa su se odmah, posebno pripadnice lepšeg pola zapitale ko je on.

"Otkrila sam kapueru ovog leta i počela da učim uz Pulmaoa. Prve dve nedelje sam hodala kao robot jer me je svaki deo tela boleo. Nisam mogla jedan sklek da uradim – ni ženski! Tako da, ovo je stvarno napredak, iako je daleko od idealnog ili nekog hvaljenja. Prosto uživam u pokretima, osećam se i malo detinjasto dok se kobajagi trudim da budem hrabra kad krene nogom ka meni i tako…. Lepo je. Drugačije je", istakla je Jelena, koja je oduševljea ovom veštinom.

A radi se o Marselu Santoš iz Rio de Ženeira. Kapuerom je počeo da se bavi sa svega 13 godina, kako bi uspeo da preživi.

Šta je zapravo kapoeru?

To je brazilski kulturološki fenomen, koji je u osnovi borilačka veština protkana akrobatikom, plesom, muzikom, pesmama, istorijom. Prvobitno praktikovala u svrhe samoodbrane, da bi kasnije evoluirala i u igru i ples.

Kako je puno provodio vremena na ulici, ova veština mu je pomagala da se zštiti. Stalno ističe da je kapuera hrana za telo i mozak, za kulturu i filozofiju – pomaže ljudima da budu pokretniji, muzikalniji i pozitivniji.

Marselo je u svetu kapuere inače poznat kao Meštre Pulmao, član je Senzala grupe, asocijacije Barra-Pulmao, Centra za brazilsku kulturu u Beogradu, a predaje i na umetničkom fakultetu Lumini u oblasti Rekreiro.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs