NEVEROVATNA ISPOVEST

MUŠKARAC 44 GODINE NIJE IMAO POLNI ORGAN: Konačno je dobio veštački i otkriva kako sada vodi ljubav sa ženama

Endru Vordl proveo je 44 godine u teškoj depresiji, jer nije mogap da ima normalan život, čak ni njegovi prijatelji nisu znali sa čime se suočava.

Lepi & Zdravi
18:06h Autor:
MUŠKARAC 44 GODINE NIJE IMAO POLNI ORGAN: Konačno je dobio veštački i otkriva kako sada vodi ljubav sa ženama
Kako izgleda život muškarca sa veštačkim polnim organom?, Foto: Printscreen Youtube /This Morning

Endru Vordl (49) rođen je sa vrlo retkim poremećajem koji pogađa jednog od 30 miliona muškaraca - bešika i mokraćni kanali su mu se ravijali izvan tela. Zbog svog specifičnog zdravstvenog stanja nije imao polni organ čak 44 godine, zbog toga je bio u teškoj depresiji, te je jednom pokušao i da sebi oduzme život, a onda su lekari učinili gotovo nemoguće.

Naime, stručnjaci su izveli faloplastiku koja je koštala basnoslovnih 7 miliona dinara. Međutim, sve troškove je pokrila Nacionalna zdravstvena služba Velike Britanije. Tada se ugostitelju uz Mančestera menja život iz korena, jer čak ni najbolji prijatelji nisu znali da nema polni organ. Istakao je da nikad nije bio srećniji, jer konačno može da bude aktivan u intimnim odnosim.

Endru Vordl
foto: Printscreen Youtube /This Morning

- Vrlo sam uzbuđen. Proveo sam 44 godine bez polnog organa i nosio sam se s time što ne mogu da vodim ljubav. Trebaće mi malo vremena da se uhodam. To će mi omogućiti da se osećam kao deo društva - ističe Endru.

Pre toga kucao je na sva vrata, pitajući da li za njegove zdravstene anomalije ima neko rešenje, ali su mu ih svi zatvrali sve do 2012. godine, kada je potpuno izgubio nadu da može ikada imati normalan život.

Njegova doktorka opšte prakse je znala u kakvom je stanju bio Endru i prilikom jednog pregdela mu je rekla: "Endru, ovako ne možeš živeti, jedan čovek bi želeo da te upozna".

Endru Vordl
foto: Printscreen Youtube /This Morning

- Došla je u kontakt s gospodinom Vudom. Otišao sam na sastanak sa njim u London. Do tada su mi svi govorili kako ništa ne može da se uradi, ali on nije bio takav. Rekao mi je da on može da mi napravi novu bešiku, a njegov prijatelj će izraditi polni organ. Mislio sam da sam bio u svakoj bolnici u zemlji i nikad pre mi to niko nije rekao, da postoji način - objasnio je Vordl.

Britanac je imao prvu operaciju uklanjanja urostoma 2014. godine. Dobio je poseban kateter kroz koji mokri u toaletu, što mu je, kako naglašava, spasilo život više nego proces dobijanja polnog organa. Ipak, njegova nova bešika dovela to određenih komplikacija, pa je na izgradnju polnog organa čekao pet godina, iako je bilo planiralo dve godine.

Oblik polnog organa hirurzi sa Univerzitetske bolnice u Londonu napravila od dela njegove kože, živca sa podlaktice, mišića i deo vena iz noge. Potom su doktori ugradili posebnu pumpu koja omogućava uz pomoć pritiska prekidača u predelu testisa postizanje erekcije.

U trbušnoj duplji se nalazi vrećica s fiziološkom rastvorom koja je zadužena za punjenje penisa tečnošću, kao što se puni krvlju kod normalne erekcije. Ponovnim pritiskom na prekidač erekcija se prekida i tečnost se vraća u vrećicu.

- Imao sam zdravu podlakticu, pa sam dobio polni organ pristojne veličine. Morao sam da odlučim želim li da mi u polni organ stave jednu ili dve cevi. Odlučio sam da je jedna sasvim dovoljna, pa nisam ja zvezda za odrasle - zaključio je je Endru, koji je ceo sličaj prepustio dr Dejvidu Ralfu, urologu i stručnjaku za rekonstrukciju genitalija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs