foto

DOK JE JEDNI ISMEVAJU, DRUGI "KAŽU TI SI JEDNA OD NAS": Jelena Đoković se pojavila na Vimbldonu i šuškanja su počela!

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Vimbldona, a sa tribina ga je bodrila Jelena Đoković

Lepi & Zdravi
09:53h Autor:
DOK JE JEDNI ISMEVAJU, DRUGI "KAŽU TI SI JEDNA OD NAS": Jelena Đoković se pojavila na Vimbldonu i šuškanja su počela!
Kako se neguje Jelena Đoković?, Foto: Profimedia

Jelena Đoković se juče pojavila na Vimbldonu, a svoju modnu kombinaciju pokazala je i na Instagramu.

Tom prilikom smo mogli da vidimo da je za ovaj prestižan događaj obukla bele pantalone, jednostavnu belu majicu, crveni džemper i crvene mokasine.

Ono što je najviše pažnje privuklo je njena frizura. Jelena je ovom prilikom imala kovrdže.

Komentar za komentarom ređao se na ovoj društvenoj mreži, dok su je žene mahom pitale: Kako si napravila te lokne?

A Jelena je odgovorila: "Prenoćila sam sa pletenicama!"

Inače, ljude najviše oduševljava skromnost Jelene Đoković. Pored sveg bogatstva, ona ipak bira da se sama frizira i neguje.

I to nije prvi put. Gostujući u emisiji "Šta sam tebi, ko sam sebi", Jelena je priznala da svoju frizuru skoro uvek namešta sama.

Isto tako je poznato da Jelena ne koristi parfeme. Umesto njih ona se okrenula ka esencijalnim uljima.

Ona ne koristi hemijske preparate, već kožu neguje na prirodan način, a većina njene kozmetike su ulja poput kokosovog, jojobinog, maslinovog, ili pak ulja od semena maline i kantarionovo.

Ako želite da kožu negujete na prirodan način kao Jelena Đoković, predlažemo vam jedan od ovih načina:

Piling kašom od zobi

Veoma je bitno da očistite pore od šminke i prljavštine koja se nakuplja tokom dana, a u tome može pomoći upravo maska od ovasenih pahuljica. Pomešajte jednake delove sirovog meda i ovsenih pahuljica. Nanesite ga na lice i ostavite ga 20 minuta. Pre uklanjanja, nežno masirajte lice nekoliko minuta. Isperite piling koristeći mlaku vodu.

U piling preparat takođe možete dodati i belu glinu (poznatom kao kaolin) koja ima mnoge prednosti, uključujući i svojstva antibakterijske detoksikacije.

Soda bikarbona

Možete je kombinovati sa vodom da biste stvorili gustu pastu. Pomešajte jedan deo vode sa tri dela sode bikarbone da napravite pastu od sode bikarbone. Ostavite masku na licu dok se ne osuši, a zatim isperite.

Ovaj tretman može da bude veoma koristan nakon naparivanja. Umesto sode bikarbone, koristite belu glinu da bi ste napravili masku.

Jabukovo sirće

Ovo je, takođe, dobar dodatak za naparivanje lica. Nakon naparivanja lica, nanesite malo jabukovog sirćeta na lice i ostavite da se osuši. Nemojte ga ispirati.

Maska za lice od meda i jajeta

Ovo je još jedna sjajna maska koja će učiniti pore čvršćim i pružiti potrebnu vlažnost vašoj koži.Pomešajte 1 kašiku organskog jogurta, 1 kašiku sirovog meda i 1 belance. Nanesite smesu na lice i ostavite 20 do 30 minuta. Isperite toplom vodom.

Sok od limuna

Limuni sadrže alfa-hidroksilne kiseline koje prirodno podmlađuju kožu. Pomešajte jednake delove limunovog soka, meda i smeđeg šećera (podesite udeo kako želite).

Zatim uzmite smešu i trljajte lice njome oko 5 minuta.Možete je ostaviti na licu još nekoliko minuta. Zatim isperite i osušite. Takođe možete mešati svež sok od limuna sa mlekom ili ružinu vodicu da stvorite kvalitetan tonik i koristite nekoliko puta nedeljno.

Esencijalno ulje čajevca

Da biste sprečili širenje infekcije i bakterija, koristite ulje čajnog drveta. Pošto je ovo veoma moćna tečnost i može izazvati reakciju, najbolje ga razblažiti pre nanošenja na kožu.

Razredite ga hamamelisom ili aloa verom koji omogućuju dodatno ozdravljenje i imaju hidratantni potencijal u odnosu 1: 9. Nanesite razređeno ulje čajnog drveta na obolelo mesto pomoću pamučnog tampona i ostavite ga da se osuši. Nemojte ga ispirati.

Uz ove savete neophodno je primeniti i sledeće:

Pijte dosta vode da bi vaša koža bila hidrirana. To će pomoći da se akne uklone i da vaša koža postane glatka.

Držite lice i kosu čistim. Operite ruke pre dodirivanja svog lica.Menjajte posteljinu često, da bi se sprečilo širenje bakterija.

Jedite puno voća i povrća i proverite da li ste uneli dovoljno vitamina A i E koji hrane kožu. Kada birate proizvode za lepotu (kreme, maziva, šamponi, šminka), opredelite se za proizvode na bazi vode (umesto onih na bazi ulja koji izazivaju začepljenja i sprečavaju vodu da hidrira lice).

Nemojte nanositi previše šminke i uvek je uklonite pre odlaska na spavanje.

Nemojte stiskati mitesere i bubuljice jer možete pogoršati stanje i povećati prisustvo bakterija.

1 / 5 Foto: Mateja Stanisavljevic/ATA
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs