obavezno pročitajte

10 SAVETA ZA MAKSIMALNO VRAĆANJE ENERGIJE POSLE 45. GODINE: Ovako se najbolje poboljšava cirkulacija! (FOTO)

Ko ne sanja o tome da pršti od energije u bilo kom dobu?

Lepi & Zdravi
Autor:
10 SAVETA ZA MAKSIMALNO VRAĆANJE ENERGIJE POSLE 45. GODINE: Ovako se najbolje poboljšava cirkulacija! (FOTO)
Gvinet Paltrou, Foto: Profimedia

Srčana usklađenost, suvo četkanje, sok na bazi pšenične trave, vruća kupka za stopala… U svojoj novoj knjizi Stefan Džolin, naturopata zvezda, daje nam 21 tajnu za vraćanje maksimalne energije svaki dan u godini, bez obzira na starost. Sastavili smo 10 najlakših za praćenje, ujutro i uveče.

Jutro

1. Koherencija srčanog ritma: udišite i izdišite u trajanju od 5 sekundi 3 minuta. Trenutni učinak – smanjen kortizol za bolje upravljanje budućim stresom, povećana proizvodnja DHEA (hormona mladosti) i oksitocina (hormona privrženosti i ljubavi), s vidljivim učinkom na blistavost kože.

2. Sok od pšenične trave: hiper bogat antioksidansima, vitaminima i hlorofilom. Ujutro, na prazan stomak, razredite 2 kašičice u velikoj čaši vode sobne temperature i popijte u jednom obroku. Ovaj napitak pročišćava krv, poboljšava kvalitet kože i smanjuje podočnjake.

3. Suvo četkanje tela: poboljšava cirkulaciju i detoksikaciju, što rezultira zategnutijom i sjajnijom kožom. Osim toga, daje dodatnu energiju za dobar početak dana.

4. Masaža susamovim uljem: preporučuje se nakon suvog četkanja, ali pre tuširanja, kako bi se pojačala energija. Možete se odlučiti i za ozonirano maslinovo ulje, u slučaju problema s kožom, ili kokosovo ulje, za učvršćivanje tkiva.

5. Struganje jezika: prvo napravite vodicu za ispiranje usta sa organskim susamovim uljem, i mućkajte 5 minuta, na primer pod tušem, a zatim isperite čistom vodom. Ne sme se progutati, jer ulje sadrži sve toksine koji se oslobađaju preko noći. Na kraju, upotrebite čistač za jezik. Rezultat je bolja probava, jačanje imuniteta i osetno povećanje energije.

Veče

1. Odmaranje očiju: protrljajte ruke i stavite ih preko očiju, prelazeći vrhovima prstiju između obrva. Ovaj jednostavan postupak opušta mrežnjaču i optički nerv povezan sa centralnim nervnim sistemom, duboko opuštajući um. Osim toga, reaktivira cirkulaciju limfe oko očiju, smanjujući tako podočnjake sledećeg jutra.

2. Naizmenično disanje: polako udahnite kroz jednu nozdrvu, blokirajući drugu, a izdahnite kroz drugu nozdrvu, blokirajući prvu. Ova praksa, koja se široko koristi u jogi, smanjuje stres i teskobu, te vam omogućuje bolje upravljanje emocijama. Takođe, povećava oksigenaciju tela i jača imuni sistem.

3. Kupka za stopala: za opuštajući učinak dodajte 5 kapi eteričnih ulja lavande ili majorana. Za učinak detoksikacije dodajte 2 kašičice fine gline, a za efekat pročišćavanja šaku krupne soli. Nakon 3 minuta, um se oslobađa svog intelektualnog preopterećenja i solarni pleksus se širi. Povećano lučenje serotonina pomoći će vam da bolje spavate.

4. Velika čaša cvetne vode: u vrućoj verziji, poput šolje čaja. Ruža, koja je cvet trenutka, smiruje nervni i hormonski sistem. Cvet pomorandže smiruje emocije i mentalne nemire, a helihrizum smiruje u slučaju šoka ili tuge.

5. Masiranje lavandom: stavite nekoliko kapi eteričnog ulja lavande na dlan svoje leve ruke i masirajte stomak u smeru kazaljke na satu između jednog i tri minuta. To podstiče bolju probavu, organsku i psihičku, olakšava eliminaciju onoga što ostaje u želucu i utiče na emocionalno oslobađanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs