izuzetno moćan

ŽENAMA POSLE 30. OVAJ SASTOJAK JE NAJBOLJI PRIJATELJ: Briše bore, ujednačava ten, a evo kako se pravilno koristi!

Retinol je jedan od najmoćnijih saveznika u borbi protiv starenja, ali to nisu jedine prednosti efikasnog anti-age sastojka.

Nega
Autor:
ŽENAMA POSLE 30. OVAJ SASTOJAK JE NAJBOLJI PRIJATELJ: Briše bore, ujednačava ten, a evo kako se pravilno koristi!
Foto: Profimedia

Verovatno ste se već susreli sa retinolom kao efikasnim sastojkom u proizvodima za negu kože, ali da li zaista znate šta je i kako deluje?

Poznatiji i kao vitamin A, retinol najpre ima moć da uspori sat vaše kože. Bez obzira na to koliko se u svojoj koži osećali mlado, koža vremenom stari, ostaje bez kolagena i manifestuje prve bore i fine linije. Zato je ovaj anti-age sastojak nezaobilazan u vašoj rutini kože, već nakon 30-e godine.

U nastavku otkrivamo sve što ste želeli da znate o moćnom retinolu.

Šta je retinol?

Retinol je derivat vitamina A. Koristi se u borbi protiv mnogih nesavršenosti kože, od bora, finih linija, pa sve do tamnih fleka i akni. Ovaj oblik vitamina A se može naći u proizvodima za negu kože i može u velikoj meri poboljšati njeno zdravlje. Kada se retinol primenjuje lokalno, on se razgrađuje u retinoičnu kiselinu koja direktno utiče na ćelijsku strukturu kože, stimulišuću proizvodnju kolagena.

Retinol možete pronaći u gotovo svim proizvodima, od kreme, seruma, pa čak i losiona za telo.

Kako deluje?

Ublažava bore i fine linije

Kreme sa retinolom su kao antioksidansi za kožu i stoga imaju moć da poprave oštećenje kože. To znači da deluje na podmlađivanje vaše kože i polako, ali sigurno deluje na fine linije i bore.

Retinol se dobija iz vitamina A i dokazano stimuliše proizvodnju kolagena delujući preventivno protiv znakova starenja kože. Zato su proizvodi koji sadrže retinol izuzetno efikasni pri smanjivanju vidljivosti sitnih linija na licu i bora, naročito u predelu čela i usana.

Neutrališe akne

Međutim, retinol je mnogo više od sinonima za intenzivan anti-age efekat. On takođe povećava čvrstinu kože, neutrališe fleke, omekšava kožu i čini je prijatnijom na dodir.

Obnavlja ćelija

Pošto retinol ima moć da eksfolira vašu kožu, on uklanja mrtve ćelije kože i podstiče njihovo obnavljanje čineći kožu zategnutijom, ujednačenom i blistavijom.

Rađeno je puno istraživanja i evo do kojih zaključaka su naučnici došli kada je retinol i nega kože u pitanju. Ispod se nalazi lista njegovih benefita zbog kojih ćete želeti ga uvrstite u vašu beauty rutinu.

-Poboljšava stanje finih linija i bora kao i elastičnost kože

-Smanjuje pigmentaciju i ujednačava ten

-Koža postaje glatkija, bez bubuljica i neravnina

-Stimuliše molekule odgovorne za hidrataciju

-Smanjuje prekomernu proizvodnju sebuma

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs