nega lica

DŽABA VAM NAJSKUPLJE KREME AKO NE RADITE OVO: 4 SUPERMODELA otkrila tajnu savršeno negovanog lica! (FOTO)

Manekenke na dnevnom nivou nose ogromne količine šminke na licu, a ipak - koža im je čista i blistava kada su nenašminkane. Kako im to uspeva?

Nega
Autor:
DŽABA VAM NAJSKUPLJE KREME AKO NE RADITE OVO: 4 SUPERMODELA otkrila tajnu savršeno negovanog lica! (FOTO)
Anja Rubik, Foto: Profimedia

Kendal Džener – “Ne dodiruj lice rukama”

- Uvek sam bila opsednuta pranjem lica – to je bilo i pre nego što sam počela da se bavim modelingom. Ali sada je taj korak definitivno mnogo češći jer stalno nosim šminku. Perem lice najmanje dva ili tri puta dnevno. Moje sestre su starije od mene i Kajli, pa su oduvek htele da nam pomognu da sprečimo sve ono kroz šta su one prošle sa kožom dok su bile u našim godinama. Saveti su bili precizni: nikada ne dodirivati lice prljavim rukama, nikada ne cediti bubuljice, uvek prati lice i obavezno naneti kremu za oči. One su nam doslovno objasnile sve što treba da uradimo. Tako da smo Kajli i ja od tada počele ozbiljno da se bavimo negom kože - rekla je Kendal

Džejmi King – “Nežno uklanjajte šminku u predelu očiju”

- Ono što radim kada hoću da skinem maskaru, jeste da operem lice, podesim mlaku vodu i prstima nežno protrljam trepavice ispod vode. A onda nežno skinem maskaru. Samo nežno masirajte trepavice. Na ovaj način ne morate da trljate, vučete i razvlačite tu nežnu kožu oko očiju, koja se prva nabora - rekla je Džejmi.

Šanina Šajk – “Hidratacija, hidratacija, hidratacija”

- Ujutru čistim lice, stavljam tonik, mažem kremu i radim piling dva puta nedeljno. Mnogo hidriram kožu – i danju i noću. Proizvode za kožu obično menjam prema godišnjim dobima, za zimu i leto. Moja koža je veoma masna, pa se odlučujem za lakšu hidratantnu kremu - Šanina kaže.

Anja Rubik – “Isprobajte organske proizvode”

- Volim da mešam mnogo proizvoda za kožu i imam mnogo organskih preparata. Ako mi je koža zaista suva, koristim kokosovo ulje na licu i na telu. Takođe imam kremu koje sam kupila na poljoprivrednoj pijaci; napravljena je od pčelinjeg polena. Prilično je odvratna kada je nanesete jer ima zaista specifičan miris, međutim, sledećeg dana koža je neverovatna! Nikada ne idem u krevet sa šminkom. Mislim da je zaista važno svakodnevno čistiti kožu i to baš dobro. Naravno, možete naneti najbolju kremu na svetu, ali mnogo toga zavisi od onoga što jedete i kakav vam je stil života.- priča Anja.

Lindsi Elingston – “Uložite u dobrog dermatologa”

- Jednom mesečno viđam svoju dermatološkinju. Ona je poreklom iz Budimpešte i ima veoma jedinstvene tretmane, kao i potpuno novu liniju za negu kože zasnovanu na sirovom medu. Zaista je promenila moju kožu. Retko kad se desi da mi iskoči bubuljica i ten mi je sada mnogo ujednačeniji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs