Uzori

Idealna žena je spoj tri lepotice: Nikol, Kim i Kejt poseduju lepotu za kojom se žudi!

Kosa, oči, usne i ten su nešto što se izdvaja na ženskom licu, a ispitanici jedog istraživanja su upravo ove atribute spojili i sastavili idealnu ženu
Lepi & Zdravi
01:08h Autor:
Idealna žena je spoj tri lepotice: Nikol, Kim i Kejt poseduju lepotu za kojom se žudi!
Foto: Reuters

Ideal ženske lepote, a prema rezultatima istraživanja, je mešavina pet različitih osoba čija lica su se, prema glasovima ispitanika, pokazala najatraktivnijima.

Njihovu kosu, usne i oči priželjkuje većina žena. Ono što je vrlo zanimljivo, gotovo sve žene koje su učestvovale u istraživanju priželjkuju maslinast ten.

Rezultati pokazuju kako žene žele sjajnu, valovitu kosu kakvu ima Kejt Midlton koja blago uokviruje simetrično lice, a najprivlačnijim usnama pokazale su se pune usne kakve ima Nikol Šerziger.

Žene takođe priželjkuju tamne, mačkaste oči poput Kim Kardašijan, te ovalan oblik lica, a što se tiče blistavog osmeha, Britanke žele bele zube kakve ima Lusi Mekleburg.

U istraživanju je učestvovalo dve hiljade kozmetičkih stručnjaka i vlasnika salona, a rezultati pokazuju kako je svetao ten ženama sve manje i manje privlačan te da mnoge priželjkuju preplanuo ten te često posežu za proizvodima za samotamnjenje i odlaze u solarijum.

Upravo to ukazuje na promenu u percepciji lepote koja je u prošlosti svetao ten povezivala sa zdravljem i blagostanjem. Ali ostale značajne ideala lepote ostale su više-manje nepromenjene pa tako sjajna i gusta kosa ukazuje na zdravlje i ženstvenost, a sličnu poruku šalju i pune usne i velike oči.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs