Zaštita od korona virusa

Svako ko ima osobu stariju od 60 godina u kući, mora da pazi na ove 4 stvari!

Zaštitite svoje starije ukućane od zaraze

Lepi & Zdravi
Autor:
Svako ko ima osobu stariju od 60 godina u kući, mora da pazi na ove 4 stvari!
Foto: Shutterstock

Sa svim ograničenjima koje nam je donela epidemija korona virusa, ljudi uglavnom svoj dom doživljaju kao bezbedno sklonište lišeno svakog rizika. Nažalost, studije pokazuju da baš takvo razmišljanje može da bude uzrok širenja infekcije među ukućanima, što može biti posebno loše ako živite u zajednici sa starijim članovima porodice.

Oprez se preporučuje svima i u kući (održavanje distance koliko je moguće, često pranje ruku i redovna dezinfekcija predmeta), a stručnjaci posebno savetuju sledeće za svakog ko u domu ima osobu stariju od 60 godina, piše Bestlifeonline.

1. Razmislite o nošenju maske i u kući

One snižavaju rizik od zaraze i do 99 odsto, ukoliko ih nose svi u kući, a posebno bi o tome trebalo da razmisle osobe koje i dalje moraju dosta da se kreću zbog posla i slično.

Kada su stomačni problemi znak korona virusa: Evo kako da budete sigurni!

foto: Shutterstock

2. Nosite maske u kući iako niko nema simptome

U blizini osobe starije od 60 godina nosite masku čak iako niko nema simptome. Kada se oni razviju, rizik da se i ostali ukućani zaraze već je postao mnogo veći.

3. Redovna dezinfekcija

Studije su potvrdile da dezinfikovanje zajedničkih predmeta ii površina alkoholom ili sredstvima na bazi hlora smanjuje rizik od sekundarne infekcije za čak 77 % odsto.

4. Distanca dosta pomaže

Pokušajte da održavate distancu koliko god je to moguće, naročito kada je reč o starijim osobama i osobama koje su u svakodnevnom kontaktu sa drugim ljudima.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs