Neverovatno

Umesto lekova za Alchajmera, mužu davala kokosovo ulje: Rezultat raspametio lekare!

Zbog lekova je samo izgubio na težini i pao u depresiju, pa je Meri zato odlučila da se okrene prirodnom rešenju

Lepi & Zdravi
Autor:
Foto: Shutterstock

Alchajmerova bolest je veoma teška i uzrokuje gubitak pamćenja.

 

Pedijatar Meri T. Njuport je podelila priču o svom suprugu Stivu, kojem je ova bolest dijagnostikovana u njegovim pedesetim godinama.

 

Njegovi parijetalni i frontalni režnjevi su bili uništeni i izgubio je kratkoročno pamćenje. Koristio je klasične lekove namenjene lečenju ove bolesti, ali mu nisu pomagali.

 

Samo je izgubio na težini i pao u depresiju. Njegova žena je zato odlučila da se okrene prirodnom rešenju, a to je kokosovo ulje.

 

Davala je mužu dve kašike ovog ulja dva puta dnevno uz hranu. Nakon samo 2 meseca, Stiv je bio srećniji, opušteniji i više je pričao.

 

"Nakon godinu dana je počeo da prepoznaje članove porodice, koje je zbog bolesti zaboravio", otkrila je Meri.

 

10 minuta držite noge uza zid: Ovo je čudesna poza!

foto: Shutterstock

 

Osim kod Alchajmerove bolesti, kokosovo ulje pomaže i lečenju epilepsije, Parkinsonove bolesti, multiple skleroze i dijabetesa. Idealno je i za prženje jer nije kalorično.

 

Istraživanja iz 2004. godine su pokazala da ovo ulje poboljšava memoriju, a ispitano je 20 ljudi obolelih od Achajmera. Nekima je dat običan placebo, a nekima kokosovo ulje.

 

Uočeno je da se broj ketona povećao kod osoba koje su uzele kokosovo ulje, a to povećanje ketona je upravo ono što utiče na rešavanje zdravstvenih problema povezanih sa Alchajmerom i drugim bolestima.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...