Nisu grudi, a ni guza

Iznenađenje: Na šta su muškarci najviše usredsređeni tokom seksa?

Istraživanja su pokazala da muškarci za vreme seksa nisu najviše usredsređeni na grudi ili zadnjicu već na lice partnerke
Škola sexa
20:56h Autor:
Iznenađenje: Na šta su muškarci najviše usredsređeni tokom seksa?
Foto: Shutterstock

Istraživanja su pokazala da muškarci za vreme seksa nisu najviše usredsređeni na grudi ili zadnjicu već na lice partnerke.

Britanka Trejsi Koks specijalizovana za pisanje knjiga o seksu i vezama posvetila se malo tom istraživanju i rezultatima.

Navodi da su rezultati takvi zato što većina muškaraca, opravdano, smatra da je ženski izraz lica najbolji mogući pokazatelj da li glumi ili ne glumi orgazam.

Orgazmički izrazi licaDok muškarac gleda ženu tokom seksa, najviše se zadržava na licu, što je potvrdilo i istraživanje. Orgazmički izraz lica nije tema o kojoj će nam govoriti roditelji, ali u današnje vreme to je široko prihvaćen izraz i tema. Godinama već takav izraz lica gledamo u filmovima. Kamera se ne miče s lica glumaca u tom ključnom trenutku, ženska glava je zabačena u natrag u ekstazi, kosa je vešto uređena, ponekad su uočljive i kapljice znoja.

U pornićima je orgazmički izraz lica još češći i još više izražen, ali i oni nisu stvarni.

Kako navodi, Trejsi Koks je gledala stvarne snimke seksa stvarnih parova kako bi analizom utvrdila šta ne štima u njihovom seksualnom životu.

Otvorene oči"U stvarnom životu izraz lica muškaraca i žena prilikom orgazma nije nešto poput onoga što se viđa u filmovima. Nažalost, većinom se boje toga. Većina ljudi se zacrveni u licu, znojavi su, lice je iskrivljeno na neprijatan način, usta su često otvorena, a tu su i čudni zvukovi koje ispuštaju prilikom orgazma", kaže Trejsi.

"Dakle, poprilično smo sigurni u pretpostavci da nam lica tokom orgazma ne izgledaju previše lepo. Pa šta i ako ne izgledaju lepo? Seks se ne svodi na to da izgledamo lepo. Seks se svodi na strast i požudu, što su sirovi i primitivni osećaji. Seksi je izgledati bez kontrole i kao da vas nije briga kako izgledate. Takođe, intimnije će biti i ako prilikom orgazma imate otvorene oči i gledate jedno drugo", kaže Trejsi.

Savetnik za parove David M. Schnarch veliki je ljubitelj otvorenih očiju tokom orgazma. To je još više seksi, dajete partneru do znanja da želite da gledate ovaj intimni trenutak.

Parovima sa kojima radi za domaći zadatak zadaje da isprobaju takav seks i orgazam. Nekima je posebno iskustvo, neki ne mogu da izdržate, a da se ne počnu da se smeju.

"To zavisi od ličnosti pojedinca, ali vredi pokušati, osim ako nešto ne skrivate. Muškarci su u pravu, izraz na ženskom licu najbolji je pokazatelj je li orgazam stvaran ili nije", objašnjava Trejsi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs