Tiktokerka Rozmeri Džil otkrila je svoju tajnu za postizanje vrhunske teksture pirea, koju čak i početnici mogu lako primeniti.
Iako je mnogima pire krompir omiljeni prilog uz obrok, postizanje one bogate, svilenkaste strukture ponekad se čini gotovo nemogućim. Dugo su domaći kuvari prihvatali prosečan pire, nesvesni da postoji tehnika koja sve menja, prenosi "Miror".
Rozmeri Džil podelila je svoje dragocene savete ljubiteljima hrane putem Tiktoka, a sada je otkrila i svoju najbolju tajnu za savršeno pahuljast pire, koji svako može pripremiti.
Nedavno je na Tiktok profilu "Milk Street" objasnila gde mnogi greše prilikom pripreme pirea. "Kuvajte krompir u mleku, a ne u vodi. Krompir je poput testenine – ispušta skrob u tečnost u kojoj se kuva", objasnila je Džil.
Mleko u kojem se krompir kuvao postaje "tečno zlato" koje omogućava bogat, svilenkast i kremast pire. Kada prospete vodu u kojoj se krompir kuvao, bacate i sav skrob.
A za one koji žele da smanje količinu prljavog posuđa, ima još jedan genijalan savet: izgnječite krompir direktno u šerpi i zaboravite na mikser. Njeni pratioci su oduševljeni ovim trikom, a jedan fan ju je nazvao "genijalkom" zbog inovativnog pristupa kuvanju. "Ovo radim već godinama, i svi me uvek pitaju kako moj pire može biti tako dobar", dodao je drugi obožavalac.
Stil/Večernji
Majstor za gulaš otkrio savršen recept
Kako bi vam pire bio što kremastiji, primenite ovaj način kuvanja.