Provereno

Genijalni trikovi koje svaka žena treba da zna: 18 rešenja za uništenu odeću!

Mrlje od dezodoransa na majici možete ukloniti tako što ćete ih istrljati džinsom. Bukvalno, uzmite nogavicu svojih farmerki i prebrišite
Zanimljivosti
16:52h Autor:
Genijalni trikovi koje svaka žena treba da zna: 18 rešenja za uništenu odeću!
Foto: Shutterstock

Kako da se rešite mrlje od karmina ili pudera, rupice, fleke od vina... Ideje od kojih vam mnoge, verujemo, ne bi pale na pamet, prenosi Elle.rs.

1. Ukoliko ne želite da vam se džemperi filcaju, stavite ih u frižider na kratko. To se posebno odnosi na vaše omiljene džempere koji su od kašmira i argonske vune.

2. Isto možete da uradite sa džinsom ukoliko želite da eleminišete neugodan miris. Spakujte ga u neku plastičnu foliju/ kesu i stavite u zamrzivač koji će ukloniti neugodan miris, eliminišući bakterije koje ga izazivaju. Na taj način ćete moći da proredite mašinsko pranje farmerki i sprečite da prebrzo izblede.

25 načina da nosite maramu: Za manje od pet minuta naučite kako da je vežete! (VIDEO)

3. Mrlje možete da eleminišete sokom od limuna ili sodom bikarbonom. Samo utrljajte na mesto sa flekom smesu od limuna i vode. Za malo ozbiljnije mrlje koristite sodu i vodu koju ćete ostaviti nekoliko minuta na umrljanom mestu a tek potom potopiti, ili staviti na pranje.

4. Mrlje od dezodoransa na majici možete ukloniti tako što ćete ih istrljati džinsom. Bukvalno, uzmite nogavicu svojih farmerki i prebrišite!

5. Vodkom uklonite neugodan i jak miris. Ukoliko nemate vremena da operete vašu omiljenu majicu, isprskajte mesta na kom se oseća neugodan miris vodkom. Biće vam potreban raspršivač, da je ne biste baš natopili, a alkohol će eleminisati mirise.

Nemam šta da obučem je prošlost: 7 osnovnih delova garderobe, 14 kombinacija (VIDEO)

6. Mrlje od pudera uklonite sa kremom za brijanje. Ako vam se desi da slučajno prilikom skidanja, zakačite bluzu ili kragnu šminkom, namažite na to mesto kremu za brijanje pre nego ubacite u mašinu za pranje.

7. Lakom za kosu uklonite mrlje od ruža. Raširite majicu, bluzu, haljinu, bilo koji komad i porskajte umrljano mesto sa lakom. Nek odstoji nekoliko minuta dok tkanina ne upije lak, a onda je ubacite u mašinu.

8. Pričvrstite dršku naočara lakom za nokte. Ukoliko vam se ram olabavio i na ivici je da pukne, a nemate pri ruci lepak, privremeno rešenje može da vam bude lak za nokte kojim možete da učvrstite dršku.

Kako da vam noge deluju duže u ravnoj obući: 3 saveta za vitkiji izgled!

9. Isto važi za dugme koje je krenulo da se odšiva. Lakom sprečite da se odšije u potpunosti. Još uvek nije potrebno da vas naučimo kako da ušijete dugme, ali nije za odmet i ovo da znate!

10. Uklonite suve mrlje od kiše i blata sa prevrnute kože turpijom za nokte.

11. Mrlje sa kožnih čizama i cipela možete da uklonite uz pomoć sirćeta i četkice za zube, ako nemate sredstvo za čišćenje. Nakvasite četkicu sirćetom i polako istrljajte.

Operite sve vaše probleme sapunom: Feng šui otkriva kako!

12. Ukoliko ste negde slučajno pocepali ili izgrebli kožne cipele, ublažite taj detalj svojom omiljenom hidrantnom kremom za lice. Baš kao što štiti vašu kožu od pucanja, pomoći će i kod kože na cipelama.

13. Sodom bikarbonom eleminišite neugodan miris i znoj u vašim cipelama nakon treninga.

14. Sa sredstvom za čišćenje stakla, možete da izglancate i svoje kožne cipele.

15. Ukoliko vam se iscepao brus, tačno na mestu na kom je žica, koja može prilično da vas učini nervoznim i da vam iritira kožu, zalepite flaster i tako zatvorite rupicu.

Ne očajavajte ako vam pukne nokat: Spas je u jednostavnom triku sa kesicom od čaja! (VIDEO)

16. Mrlje od crnog vina možete da uklonite belim vinom. Samo polijte umrljano mesto sa belim vinom, ostavite da odstoji malo pre nego što komad stavite na pranje.

17. Zaustavite cepanje hulahopki i čarapa tako što ćete na rupicu natapkati malo laka za nokte.

18. Ne radi vam rajsfelšus? Evo rešenja! Uzmite štapice za uši i malo vazelina ili nekog drugog vrlo masnog preparata, i po ivici povucite nekoliko puta.

Svaka domaćica mora da zna: Pegla uklanja vosak i žvaku sa odeće, zavesu izbeljuje prašak za pecivo

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs