Najlepši komadi odeće koje smo videli na nedelji mode u Milanu: 1 boja se najviše istakla i biće pravi hit

Nedelja mode u Milanu radi trenutno punom parom, a mi smo izdvojili najupečatljivije revije, komade i boje koje će biti hit u narednom periodu.

Galerije
1 / 11 Foto: / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Dizajneri iz Milana su za sledeće leto koristili neutralne i prigušene tonove – odražavajući i konzervativnu crtu u teškim vremenima i prelazak ka promišljenoj proizvodnji odevnih predmeta koji mogu biti osnova za svaku garderobu.

Ova paleta boja ne samo da odražava trenutne globalne socio-ekonomske izazove, već i pruža osećaj stabilnosti i trajnosti, koji je potreban kako modnoj industriji, tako i potrošačima. Neutralne nijanse omogućavaju lako kombinovanje sa različitim komadima, stvarajući bezvremenski izgled koji je ujedno i praktičan i sofisticiran.

Brend Bos je obnovio svoj zaštitni znak, odela, sa opuštenijim, čak i dekonstruktivnim pristupom, koji omogućava muškarcima i ženama da ga nose od jutra do kasnih sati. Ovaj pristup odražava modernu potrebu za funkcionalnošću i fleksibilnošću, gde odeća ne mora biti striktno podeljena na dnevnu i večernju, već može lako da prelazi iz jednog konteksta u drugi. Tako se postiže savršena ravnoteža između profesionalnog i ležernog stila, zadovoljavajući potrebe savremenog, dinamičnog načina života.

Antonio Maras je kreirao radosne siluete koje podsećaju na pedesete, eru koja se dugo prikazivala kao zabavna i bezbrižna. Njegove kreacije vraćaju duh starog Holivuda, sa ženstvenim linijama koje naglašavaju struk i stvaraju klasičnu siluetu, ali uz savremene detalje koji joj daju moderan pečat. Korišćenje bogatih tkanina i živopisnih boja evocira osećaj nostalgije, ali i donosi radost i optimizam, što je danas posebno važno.

Čak je i brend Roberto Kavali započeo sa belim, slonovačkim i ecru pamučnim haljinama pre nego što je, neizbežno, prešao na jarke boje. Ovaj postepeni prelaz simbolizuje transformaciju i izlazak iz neutralnosti u eksploziju života i energije, karakteristične za Kavalijev prepoznatljivi stil. Haljine su jednostavne i elegantne na početku, da bi se kasnije pretvorile u pravu modnu avanturu, pune strasti i smelosti kroz upotrebu bogatih, vibrantnih nijansi.

Fendi u međuvremenu, naredne godine proslavlja 100 godina od postojanja brenda, što je veliki jubilej za ovu modnu kuću. Revija je spajala svetove konfekcijske odeće i visoke mode, ručnu i mašinsku izradu, večernju i dnevnu odeću, rezultirajući izuzetnim, a nosivim komadima za svaki dan.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs