Balensijaga ponovo šokira: Samo da vidite kakva im je nova torba kojoj cena nije ispod 1000 evra, ovo je hit

Svetski modni brend Balensijaga, juče je prikazao svoju resort reviju za 2025.godinu i kontroverznu torbu u obliku kutije za cipele.

Moda
10:08h
Balensijaga ponovo šokira: Samo da vidite kakva im je nova torba kojoj cena nije ispod 1000 evra, ovo je hit
Foto: Printskrin@fashiontomax_magazine/Instragram

Čuveni modni brend Balensijaga, poznat je po brojnim biserima(i nedavnog skandala), koji se stalno prepričavaju, i to ne samo u modnom svetu, već i šire.

Od kada je na čelo brenda došao gruzijski dizajner Demna Vasalija, stvari su krenule u pravcu ulične mode, predimenzioniranih i ekstravagantnih, čak i avangardnih komada.

Međutim, postoje i određeni komadi koji su uspeli da izazovu dosta kontroverze, poput nedavne peškir suknje, koja košta preko hiljadu evra, ili kese za smeće koja košta isto toliko.

Balensijaga
foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

No, sada svedočimo jednom novom komadu koji definitivno izaziva kontroverze u javnosti oko toga dokle je moda došla, mada ima i onih koji bi jedva čekali da se dokopaju ovakvog komada, verujući da je simpatičan baš po svojoj neobičnosti.

Sinoć je u Šangaju iza muzeja Pudong, Demna predstavio novu resort kolekciju za 2025.godinu, prvobitno namenjenu svetskom džet-setu. Demna je ostao dosledan svojoj viziji kuće koju suvereno vodi od 2015.godine.

Postojala je rizična mešavina čistih suknji u obliku peščanog sata, bodija sa prilepljenim printom i odevnih predmeta poput male crne haljine, širokih haljina u crnoj, beloj, zlatnoj i azurnoj boji, kao i ultra niske farmerke prikazane na pisti.

No, ono što se definitivno posebno istaklo jeste torba napravljena od kože u obliku kutije za cipele, koja sigurno neće biti ispod hiljadu-dve evra, sudeći po dosadašnjoj praksi i cenama torbi.

Nije čudo da Demnina vizija Balensijage izbacuje ovakve komade, ali moramo priznati, svaki put nas iznenadi svojom kreativnošću.

Realno sagledavajući ceo proces, to su stvari na koje ne obraćamo puno pažnje, koje su tu stalno pored nas, ali on iz te "prostoće", uspeva da izvuče inspiraciju za svoje delo.

"Napravio sam ovu kolekciju na veoma instinktivnom nivou oko toga šta mi se dopada, šta me uzbuđuje, šta u meni stvara želju", rekao je Demna. "Tamo gde dovodim Balensijagu sa ovim šouom je pronalaženje nove vrste ravnoteže između svih ovih različitih aspekata moje estetike i stila", istakao je Demna u intervjuu za američki "Vog".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs