GLUMICA TVRDI DA OVAKO ŠTITI MENTALNO ZDRAVLJE SVOJE DECE

PENELOPE KRUZ: Mislte šta hoćete, ali moja deca OVO neće videti do 16. godine! To je moj način da ih zaštitim!

Slavna glumica majka je dvoje dece, a po pitanju njihovog vaspitanja vrlo je rigorozna, barem kada je jedna stvar u pitanju.

Vip roditelji
16:13h Autor:
PENELOPE KRUZ: Mislte šta hoćete, ali moja deca OVO neće videti do 16. godine! To je moj način da ih zaštitim!
Foto: Profimedia

Glumica Penelope Kruz i njen suprug i kolega Havijer Bardem roditelji su dvoje dece - sina Lea(10) i ćerke Lune(8).

Ovaj skladan par odlično funkcioniše i kada je vaspitanje dece u pitanju i složni su u tome da modeerno doba i neke njegove nus pojave mogu itekako loše da utiču na decu u razvoju.

Penelope je nedavno u jednom intervjuu iznenadila izjavom da ona i Havijer svojoj deci ne dozvoljavaju da imaju društvene mreže dok ne postanu malo stariji. Dakle, kmod slavnog para nema Instgrama, Facebooka, TikToka, snapchata...ničega!

Penelope Kruz i Havijer Bardem
Penelope Kruz i Havijer Bardemfoto: EPA / Ettore Ferrari

Kako je naglasila, ona društvene mreže smatra eksperimentom za mozak, svakako ne onom kojem bi želela da podvrhne svoju decu, a kaže da ih ni sama ne koristi previše - samo onoliko koliko priroda njenog posla zahteva.

Imam vrlo rezervisan odnos sa društvenim mrežama. Koristim ih izrazito malo i veoma pažljivo – rekla je glumica za CBSNews.

– Na društvenim mrežama nema apsolutno nikakve zaštite za jednog 12-ogodišnjaka. Njihovi mozgovi se još uvek razvijaju, a one utiču na to kako će sutra videti sebe i sve oko sebe. Dozvoljavam da gledaju filmove i crtane, naravno. Ali, ne i da koriste telefone i društvene mreže. S tim ćemo sačekati dok ne napune bar 16 godina. Izgleda da sam u manjini, ali ovo je moj način da zaštitim njihovo mentalno zdravlje – zaključila je glumica za pomenuti medij.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs