šta vi mislite?

Vesna Dedić je žena koja je roditeljstvu pristupila drugačije: Ovako se vaspitavaju devojčice! (FOTO)

Ćerka Vesne Dedić danas puni 20 godina.

Vip roditelji 13.01.2021. - 09:51h Autor: Stil / Hellomagazine.rs
Vesna Dedić, Foto: Kurir / Dragan Kadić

Ponosna majka svojoj nasledenici Lenki, koja već nekoliko godina živi u inostranstvu gde i studira, uputila je originalnu čestitku za rođendan.

 

– 11. januar 20. rođendan.. Lenki sam za svaki rođendan poklanjala više slobode i više poverenja jer je dokazivala da sam u pravu kada tvrdim: Ne vaspitavaju se ženska deca tako što im govoriš šta sve devojčica ne sme, već govoriš šta sve može. Umesto zabrana treba dati slobodu. Upotreba slobode je veća odgovornost od poštovanja zabrana. Poštovati zabrane mogu i glupaci, a ne izneveriti onog ko ti je dao slobodu samo mudri i oni koji istinski vole – napisala je Vesna i tako po ko zna koji put pokazala da je ćerku uvek učila da bude svoja i drugačija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)

Lenka je dobila stipendiju. Mnogo mi nedostaje. Ćerka mi je zabranila da pričam o njoj, ali mogu da kažem da sam zaista zadovoljna majka – iskreno je rekla za domaće medije svojevremeno spisateljica i autorka emisije “Balkanskom ulicom”. Sa ćerkom ima sjajan odnos i o svemu razgovaraju, iako nisu jedna pored druge.

 

Odavno ne savetujem ćerku. Ja sam nju savetovala slušajući psihologe od njene treće do pete godine sam je vaspitavala, kasnije sam je negde tako trasirala. Ona ide svojim putem, pa kad postoji neka barijera, onda joj ispričam moje iskustvo, a ona nek vidi šta će. Lenka je sada svoja ličnost i ja sam tu jako emotivna. Još godinu, dve, tri biću joj finansijska podrška – kaže Vesna Dedić, koja sa druge strane ćerkine savete i te kako sluša.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)

– Lenkinih saveta se bespogovorno pridržavam, od izbora muzike i šminke do životnih i poslovnih. Moje iskustvo i njen osećaj za trenutak i duh vremena u kojem živimo daje veoma dobre rezultate. Nikada nijedna tema u našem odnosu nije bila tabu, a ljubav prema partneru, porodici, prijateljima i poslu najčešće su teme naših razgovora. Radije pričamo o tome nego o učenju i modi – zaključila je Dedićeva za “Blic”.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...