Iznenadićete se

Dženifer Aniston slavi pravoslavni Božić: Saznajte koje holivudske zvezde su pravoslavci! (FOTO)

Lepa glumica Božić slavi 7. januara uz sve običaje koje nalaže naša vera

Vip priča
16:10h Autor:
Foto: Profimedia

Iako je u celom hrišćanstvu najzastupljenije katoličanstvo, verovali ili ne, dosta holivudskih zvezda zapravo pripada pravoslavnoj veri!

 

Neki od njih potiču iz pravoslavnih porodica, neki su u našu veru prešli zbog ljubavi, a ima i onih koji su tragali za religijom koja ih ispunjava i pronašli baš pravoslavnu.

 

Jedan od takvih slučajeva jeste glumac Džonatan Džekson, koji je često boravio na Svetoj Gori i koji stalno pominje monahe sa ovog svetog mesta i zahvaljuje im što se mole za sve nas.

 

Najlepši božićni filmovi svih vremena: Pogledajte ih sa porodicom makar jednom! (VIDEO)

foto: Profimedia

Da li ste znali da je slavna Dženifer Aniston pravoslavne vere? Njen otac rođen je u Grčkoj, tačnije na Kritu, pa je svoju ćerku vaspitavao u pravoslavnom duhu. Logično - lepa glumica Božić slavi Božić uz sve običaje koje nalaže naša vera. Osim toga, poznato je i da Dženifer često daje priloge crkvama pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.


Privlače blagostanje na svakom koraku: Ove stvari imate na Božićnoj trpezi i nose posebnu sreću!

foto: Profimedia

Slavna porodica Kardašijan takođe sa nama proslavlja Božić - poreklom su iz Jermenije, a pre 2 godine starleta Kim je putovala u svoju otadžbinu.

 

Ovog Božića mi ne treba ništa: Ne želim pare, skupe poklone, putovanja ni izlaske!

foto: Profimedia

Ipak, najbrojniji su oni koji su u pravoslavnu veru prešli iz ljubavi. Među njima je i prelepa Naomi Kembel, supermodel sa korenima iz Jamajke. U pravoslavlje je prešla kada je 2008. godine upoznala ruskog biznismena Vladislava Doronina, sa kojim je nakon 5 godina ljubavi prekinula svaki kontakt.

 

Još jedna beba u kraljevskoj porodici: Kejt Midlton opet trudna?! (FOTO)

foto: Profimedia

Legenda holivudskog filma Tom Henks prešao je u pravoslavlje još pre 30 godina, kada je odlučio da se oženi Ritom Vilson, sa kojom je i danas u braku. Sa njom ima dvoje dece, koje su Rita i Tom vaspitavali u pravoslavnom duhu.

 

Osim njega, u pravoslavnu veru pre pet godina prešla je i cela njegova porodica. 


Kim Kardašijan čeka četvrto dete: Dečak stiže u maju! (FOTO)

foto: Profimedia

I glumac Kristijan Bejl pre 17 godina je prešao u našu veru zbog Srpkinje Srboslave (Sibi) Blažić, sa kojom je u braku od 200. godine.

 

Kristijan Bejl želi da njegova deca nauče srpski: Majka im peva uspavanke na maternjem jeziku!

foto: Profimedia

Isto je uradio i Dejvid Gan, pevač grupe Dipeš mod, koji se priključio našoj crkvi zbog supruge Dženifer Sklijaz, koja je poreklom Grkinja, a u braku su od 1999. godine.

 

Njima se ostvario san: Ove poznate ličnosti su se venčale sa svojim obožavaocima! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs