Da li ste znali?

I Dženifer Aniston slavi naš Božić: Ove holivudske zvezde su pravoslavci!

Otac Dženifer Aniston je Grk, pa je svoju ćerku vaspitao u duhu pravoslavne vere
Vip priča
21:00h Autor:
I Dženifer Aniston slavi naš Božić: Ove holivudske zvezde su pravoslavci!
Foto: Reuters / Mario Anzuoni

Iako je u celom hrišćanstvu najzastupljenije katoličanstvo, verovali ili ne, dosta holivudskih zvezda zapravo pripada pravoslavnoj veri!

Neki od hnjih potiču iz pravoslavnih porodica, neki su u našu veru prešli zbog ljubavi, a ima i onih koji su tragali za religijom koja ih ispunjava i pronašli baš pravoslavnu.

Jedan od takvih slučajeva jeste glumac Džonatan Džekson, koji je često boravio na Svetoj Gori i koji stalno pominje monahe sa ovog svetog mesta i zahvaljuje im što se mole za sve nas.

Za Badnje veče, ovo mora da bude na stolu: Na Božić tera zle sile, posle Božića služi kao lek!

Osim njega, u pravoslavnu veru pre tri godine prešla je i cela njegova porodica. Evo njegove priče:

<\/div>

Da li ste znali da je slavna Dženifer Aniston pravoslavne vere? Njen otac rođen je u Grčkoj, tačnije na Kritu, pa je svoju ćerku vaspitavao u pravoslavnom duhu. Logično - lepa glumica Božić slavi 7. januara uz sve običaje koje nalaže naša vera. Osim toga, poznato je i da Dženifer često daje priloge crkvama pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Slavna porodica Kardašijan takođe sa nama proslavlja Božić - poreklom su iz Jermenije, a prošle godine starleta Kim je putovala u svoju otadžbinu.

Bez dlake na jeziku, osula po tabloidima: Dženifer Aniston pismom kupila svaku ženu na planeti!

Ipak, najbrojniji su oni koji su u pravoslavnu veru prešli iz ljubavi. Među njima je i prelepa Naomi Kembel, supermodel sa korenima iz Jamajke. U pravoslavlje je prešla kada je 2008. godine upoznala ruskog biznismena Vladislava Doronina, sa kojim je nakon 5 godina ljubavi prekinula svaki kontakt.

Legenda holivudskog filma Tom Henks prešao je u pravoslavlje još pre 30 godina, kada je odlučio da se oženi Ritom Vilson, sa kojom je i danas u braku. Sa njom ima dvoje dece, koje su Rita i Tom vaspitavali u pravoslavnom duhu.

Pročitajte njegovu neverovatnu životnu priču:

<\/div>

I glumac Kristijan Bejl pre 15 godina je prešao u našu veru zbog Srpkinje Srboslave (Sibi) Blažić, sa kojom je u braku od 200. godine.

Isto je uradio i Dejvid Gan, pevač grupe Dipeš mod, koji se priključio našoj crkvi zbog supruge Dženifer Sklijaz, koja je poreklom Grkinja, a u braku su od 1999. godine.

Božićna poslanica Patrijarha Irineja: Ovaj praznik nam otkriva cilj i smisao našeg života!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs