Ljubav koja nikada nije prestala

Jedina žena koju je Fredi Merkjuri voleo: Ostavio mi je preveliki teret! (FOTO)

Obećanje koje mu je dala nikada neće prekršiti. "Nikada nisam izdala Fredija dok je bio živ. I neću ga izdati ni sada", poručila je Meri

Vip priča
Autor:
Foto: Profimedia

Kada je preminuo, Fredi Merkjuri nije želeo da iko zna gde se nalazi njegova urna s pepelom, kako njegov grob ne bi bio oskrnavljen, pa je ovu tajnu poverio ženi za koju je govorio da je ljubav njegovog života.

Testamentom je obavezao svoju bivšu verenicu Meri Ostin da se pobrine za pepeo i nikada javno ne kaže šta je uradila s njim. Mery je uspela da opravda Fredijevo poverenje pa je ovu tajnu sačuvala čak i od njegovih roditelja i njegovog kasnijeg životnog partnera Džimija Hatona.

Do dana današnjeg Meri nije odala tajnu gde se nalazi urna s njegovim pepelom. Fredi i Meri započeli su vezu početkom sedamdesetih godina i bili su zajedno pet godina. Rastali su se kada je Fredi upoznao američkog producenta s kojim je započeo ljubavnu vezu.

Uprkos rastanku ostali su jako bliski i do kraja života Fredi ju je smatrao pravim prijateljem. Njegova radna soba ostala je ista kao kad je bio živ: u njoj je veliki klavir, na kom je komponovao neke od svojih najvećih hitova, uključujući i "Boemsku rapsodiju" s albuma "A Night at the Opera" iz 1975, te starinski nameštaj koji je obožavao.

Poznati oboleli od side: Rok Hadson šokirao svet, Fredi Merkjuri krio do smrti! (FOTO)

foto: Profimedia

"Gde god se okrenem sećanja su na njega. Čujem neku posebnu pesmu i preplave me emocije. 20 smo godina živeli pod istim krovom", ispričala je Meri.

"Fredi je bio zabavan. Viđala sam ga ozbiljnog samo kad je radio na pesmama."

Posle šest godina njihove veze tokom kojih ju je zaprosio, zatim objavio je da je gej, počeo je da menja partnere i živi poročno, ali njegova ljubav prema Meri nikad nije prestala.

Obećanje koje mu je dala nikada neće prekršiti. "Nikada nisam izdala Fredija dok je bio živ. I neću ga izdati ni sada", poručila je Meri.

Meri ga je pazila do poslednjih dana. Kada je Fredi umro, ona je zapala u krizu, a ubrzo se suočila s velikom ljubomorom, jer je upravo njoj Fredi ostavio svu svoju imovinu.

Potresni detalji o poslednjim danima Fredija Merkjurija: Bilo je užasno teško gledati to! (FOTO)

foto: Profimedia

"Mislila sam kako mi je Fredi ostavio preveliki teret i mislila sam da neću moći da se nosim sa tim. Upozorio me je da će kuća biti veći izazov nego što sam svesna. Zahvalna sam mu što me na to upozorio, jer sam se brzo sudarila s velikom ljubomorom", seća se Meri.

Ostali članovi benda nisu mogli da prihvate to što je Meri nasledila njegovu imovinu. Kaže kako ju je Fredi upozorio da će se sresti s ljubomorom. "I bio je u pravu", dodaje gorko. Kaže da ne razumije zašto su bivši članovi benda toliko ljubomorni jer za nju to su samo cigle i prolazne stvari.

"Bio je jako velikodušan prema njima, ali mislim da oni to nisu shvatili. Mislim da ne cene i ne shvataju šta im je Fredi ostavio. Ostavio im je četvrtinu profita poslednja četiri albuma, a nije morao to da uradi. Nikad se ne čujem s njima. Kad je on umro, oni su samo nestali", priča Meri.

Merkjuri je jednom izjavio da nijedan njegov ljubavnik nije mogao da zameni Meri. "Ona je jedini prijatelj kog imam i jedini prijatelj kog želim. To je za mene bio pravi brak", rekao je svojevremeno. Meri je išla s bendom Queen na turneje sedamdesetih godina, a ovih je dana Brajan Mej objavio jednu od retkih fotografija s tih putovanja na kojima su Fredi i Meri zajedno.

Njegova smrt šokirala je sve: Evo šta je slavni pevač uradio kada je saznao od čega boluje! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...