IRINA ABRAMOVIČ

Život u zlatnom kavezu: 11 godina nakon razvoda bivša supruga Romana Abramoviča otvorila dušu! (FOTO)

Svoj prvi intervju nakon što se pre jedanaest godina razvela od ruskog oligarha Romana Abramoviča dala je Irina Abramovič, a u njemu je progovorila o svemu o čemu je do sada ćutela: Njihovo peteoro dece, veri i životu nakon razvoda

Vip priča
09:42h Autor:
Irina i Roman Abramovič, Foto: Profimedia

Irina Abramovič, bivša stjuardesa kompanije Aeroflot, poznatija kao druga supruga ruskog oligarha, dala je svoj prvi intervju čak 11 godina nakon što se razvela od Romana Abramoviča. U svojoj ispovesti ispričala je kako joj je vera puno pomogla u životu, ali i da zahvaljujući alimentaciji i dalje može da živi poput ostalih bogataša i da putuje svetom.

 

Za Abramoviča se udala 1991. godine, ali i danas svoju privatnost pomno čuva. Niko ne zna kako to da se upravo sada odlučila dati intervju za rusko izdanje Tatlera, a tekst je opremljen rečima: 'Ako i postoji idealan razvod, onda je to ovaj Romana i Irine Abramovič.'

 

Par se razveo 2007. godine, detalji njihove brakorazvodne parnice nikada nisu procurili, a bivši supružnici nakon toga nikada nisu jedno o drugome rekli ružnu reč u javnosti. Tokom 16 godina braka dobili su petoro dece, a dobri odnosi pokazali su se i time da su braća i sestre u idiličnim odnosima sa svojim polubratom i polusestrom, Aronom i Leom, koje je Abramovič dobio s trećom suprugom Dašom Žukovom.

foto: Profimedia

Iako su je novinari saletali i nudili svakakve primamljive ponude, Irina ih je do sada sve pristojno odbijala, najviše zbog toga što joj je dosadilo da je se spominje kao 'bivšu suprugu Romana Abramoviča'. Danas 51-godišnjakinja s ponosom je progovorila o deci.

 

Tako je otkrila da je najstarija, 26-godišnja Ana, diplomirala filozofiju na Univerzitetu Kolumbija, godinu mlađi Arkadij uspjšan je biznismen, 21-godišnja Sofija zaljubljenica je u konje i vrlo uspješna jahačica, a završila je i "Royal Holloway University" u Londonu. 17-godišnja Arina završava koledž i namerava da studira zoologiju u Australiji, dok 16-godišnji Ilja pohađa školu u Londonu.

 

Kroz celi razgovor isticala je kako ona i njen bivši muž odlično funkcionišu kada je reč o vaspitanju njihove dece. 'Trudimo se da ih naučimo da budu ljubazni, puni saosećanja, ali i da steknu radne navike', rekla je.

 

Irina i Roman upoznali su se na letu Aeroflota, u kojem je ona radila kao stjuardesa. Bez oca je ostala kao dvogodišnjakinja i odrasla je u siromaštvu SSSR-a. Tokom njihovog braka Roman Abramovič postao je moćna osoba u poslovnom i političkom svetu Rusije.

 

Upravo zahvaljujući njegovom bogatstvu promenio se i njen način života, a sve to omogućilo joj je lagodan život čak i nakon razvoda pa i dalje uživa u mnogobrojnim luksuznim putovanjima svetom.

 

'Možda me i ne možete videti na društvenim događanjima, ali ako se potrudite, srešćete me u crkvi, na izložbi, u muzeju ili pozorištu. Vrata mog doma uvek su otvorena za prijatelje i često organizujem zabave kod kuće. Okružena sam ljudima koji su mi i duhovno bliski i s kojima mogu da delim sve sitnice iz svog života. Mnogi od njih dobro su poznati javnosti, ali cenimo privatnost.'

foto: Profimedia

Na pitanje čime se danas bavi, Irina Abramovič odgovorila je 'svime što me čini srećnom - razgovorima s Bogom, decom, bliskim prijateljima. Zanima me sve vezano uz kulturu i skupljam ikone iz Bizanta i Rusije.' I dok je njen bivši suprug, koji sada ima i izraelsko državljanstvo, zainteresovan za svoje jevrejske korene, Irina je našla mir u Pravoslavnoj crkvi.

 

Za kraj se osvrnula i na društvene mreže, kao i na svoj profil na Instagramu,koji je uklonila. 'Ništa posebno se nije dogodilo. Jednostavno mi je dosadilo da toliko ljudi s tolikim interesovanjem prati stvari koje uopšte nisu zanimljive: na primer koju haljinu sam nosila, gde sam večerala i ko su mi prijatelji.'

 

Muškarci se češće odlučuju na razvod: Ovo je razlog broj 1!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs