PAULINA PORIŠKOVA

80-tih je važila za jednu od najlepših žena - Paulina Poriškova (53): Starenje nije nimalo prijatno! (FOTO)

Lepa Čehinja Paulina Poriškova, top model koja je u 80-ima žarila i palila modnim pistama i naslovnicama prestižnim magazina poput Voga ili Sports Illustrated-a, fantastično izgleda i u 50-ima, mada priznaje kako starenje pred očima javnosti nije nimalo ugodno

Moda
Autor:
80-tih je važila za jednu od najlepših žena - Paulina Poriškova (53): Starenje nije nimalo prijatno! (FOTO)
Paulina Poriškova, Foto: Profimedia

Paulina koja je odrasla u Švedskoj i danas sa 53 godine sjajno izgleda te se može pohvaliti neverovatnom linijom i mladolikim licem.

Ova plavooka lepotica je 1984. godine postala je prva žena iz središnje Evrope koja se našla na naslovnici "Sports Illustrated" izdanja za kupaće kostime.

Lepa Čehinja koja pleni svojom prirodnom lepotom i šarmom devojke iz susedstva u nedavnom je intervjuu otkrila kako joj nije zabavno javno stariti.

'Kad vam je životni poziv da morate izgledati jako dobro, javno starenje je užasno', priznaje Paulina za kojom su u 80-ima uzdisali mnogi muškarci.

Čehinja nežnih crta lica i savršenih proporcija bila je uzor mnogim devojkama, otkrila je kako nije koristila nikad botoks.

Svoju lepotu, kako kaže, održava tzv. ultraterapijom, neinvazivnom tehnikom koja koristi ultrasonične zrake kako bi podstakla regeneraciju stanica kože.

'Sviđa mi se kad žene priznaju da su nešto radile na sebi, a ne kad pričaju kako je njihov dobar izgled rezultat vežbanja joge i pijenja puno vode, što naravno nije tačno. S druge strane mi manekenke promovišemo ženstvenost i kad neko poriče kako nije bio na estetskim operacijama, laže i mladim devojkama kojima smo uzor. To nije u redu', kaže Paulina koja se kasnije okušala i kao glumica.

U svakom slučaju, dodaje, nije se lako nositi s kritikama na račun starenja.

'Ne želim da ratujem sa svojim izgledom i da pokušavam da izgledam 20 godina mlađe. Moj život se stalno vrteo samo oko lepote. Stalno se borim s time i iznova sebi govorim: 'Hajde, ljpota nije toliko važna! Više se usredsredi na ono što možeš!', objasnila je Paulina.

Kaže kako je poziv modela vrlo naporan.

'To je posao s punim radnim vremenom. Osim toga, stalno morate da brinete o izgledu što je naporno. Ponekad se osećam razapeta između toga što želimda budem lepa i ne želim da izgledam staro', rekla je Paulina koja je u braku s muzičarem Rikom Okasekom iz "The Cars" sa kojim je dobila dvoje dece. Par je od 2016. u postupku razvoda premda su još uvek u odličnim odnosima pa čak još uvek žive u istoj kući.

'Nas dvoje smo bili u braku 28 godina, ali već dugo to nije bio pravi brak. Još uvek živimo u istoj kući, a tako će ostati dok ne prodamo kuću', rekla je Paulina koja se kao dete s roditeljima kao političkim izbeglicama preselila u Švedsku.

Ima 64 godine, a izgleda 30 mlađe: Novaka Đokovića je sa tribina pratila i slavna manekenka! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs