mOLI rINGVALD

Idol čitave generacije: Nekada je bila glavna zvezda romantičnih komedija, a evo gde je holivudska miljenica danas! (FOTO)

Mnogi zaljubljenici u romantične komedije na sam spomen imena glumice Moli Ringvald postanu nostalgični, prisećajući se nekih od najvećih hitova uz koje su odrastale mnoge generacije 80-ih godina. Nekada glavni lik u romantičnim komedijama i dalje glumi, ali s godinama se promenio njen angažman - režiseri je više ne uzimaju za uloge devojke glavnog glumca, već za onu brižne majke

Vip priča
11:02h Autor:
Idol čitave generacije: Nekada je bila glavna zvezda romantičnih komedija, a evo gde je holivudska miljenica danas! (FOTO)
Moli Ringvald, Foto: Profimedia

Retki su oni koji su imali priliku da odrastaju 80-ih godina, a da se ne sećaju Moli Ringvald iz hitova poput 'Lepa u ružičastom' ili 'Klub ranoranilaca'. Crvenokosa Moli i dalje glumi u Holivudu, ali reditelji joj više ne daju uloge glavnih glumica, već one majki.

A zašto su je godinama svi obožavali? Pa verovatno zato što je svojim stavom jasno pokazivala ono što su mnoge devojke njenih godina širom sveta želele da budu. Zahvaljujući svojim glumačkim sposobnostima lako se uživela u ulogu snoba Kler u 'The Breakfast Clubu', zaboravljive Samante u 'Šesnaest sveća' ili Endi, devojke koja ne pripada nigde, u 'Lepa u ružičastom'.

1 / 3 Foto: Profimedia

Zbog svega toga nije joj bilo teško da postane idol cele generacije, a ona je uvek isticala kako se trudi da bude pozitivan primer svojim obožavateljima.

U aprilu 2010. godine, u jednom od mnogobrojnih intervjua kada je predstavljala film 'For Keeps', u kojem je glumila trudnu tinejdžerku, Moli je rekla: 'Nisam želela da pošaljem pogrešnu poruku tinejdžerima. Na neki način imala sam odgovornost jer sam bila jako poznata pa sam zbog toga mnogima bila uzor. Nisam želela da snimim film koji će nositi poruku da je lako u tinejdžerskim godinama ostati trudan i roditi bebu.'

Kako je odrastala, sve je, naravno, manje dobijala uloge tinejdžerki, a sve veće uloge dolazile su na vrata. Ipak, umesto da ih prihvati, Moli je odlučila da ispuni svoj san - odselila se u Pariz, u koji je bila zaljubljena. Tamo je snimila nekoliko filmova, ali se i svim silama trudila da uspe i kao glumica na drugim jezicima. U tome joj je zasigurno pomagala činjenica da je znala francuski jer je u Los Anđelesu pohađala srednju školu na tom jeziku.

foto: Profimedia

'Naravno da život u Parizu donosi svoje probleme, ali oni su ništa prema onima u Los Anđelesu. Biti selebriti u Los Anđelesu može itekako loše da utiče na vaš život', rekla je za L.A. Times.

S vremenom, tačnije s godinama, promenili su joj se i glumački angažmani, a dobila je i svoju prvu ulogu majke. U filmu 'The Secret Life of the American Teenager' glumila je tako mamu glumice Šajlin Vudli.

Osim što je glumica, Moli je pokazala da je itekako dobra s rečima. Njeni tekstovi objavljivani su u Njujork Tajsmu, kao i u Njujorkeru, za koji je napisala esej u kojem je opisala svoje iskustvo s moćnicima u Holivudu.

Završila ga je rečima: 'Nadam se da mlade žene jednog dana više neće morati da se trude dvostruko više za manje novca i poštovanja, s minimalno odeće na sebi i u štiklama. Vreme je stiglo.'

Živela kao nomad, ugledala se na samohranu majku: Životna priča jedne od najvećih glumica današnjice -Ejmi Adams (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs