Nema laži - nema prevare

Stručnjaci za govor tela otkrivaju: Kraljica ima komplikovan odnos sa svojom decom - a jedno voli najviše! (FOTO)

Otkriveno s kime je kraljica najprisnija, ali i najudaljenija

Vip priča
10:03h Autor:
Stručnjaci za govor tela otkrivaju: Kraljica ima komplikovan odnos sa svojom decom - a jedno voli najviše! (FOTO)
Kraljica Elizabeta II, Foto: Profimedia

Stručnjaci za govor tela, analizirali su ponašanjekraljice Elizabete II prilikom javnih pojavljivanja i njenu gestikulaciju u takvim situacijama pa su ustanovili da se mnoge tajanstvene poruke mogu iščitati iz njene neverbalne komunikacije sa svojom decom.

Uprkos formalnostima i rigoroznim pravilima ophođenja pri javnom nastupu, koja se neretko mogu protumačiti kao distanciranost, hladnoća i rezervisanost, stručnjaci tvrde da Elizabeta II gaji osaćanja prema svojoj deci, a nesvesnim gestovima otkriva ko su joj miljenici, piše je Harpers Bazar.

foto: Profimedia

U društvu svog prvorođenog, princa Čarlsa, Elizabeta II se može videti najčešće od svih potomaka. Moguće da je to zato što je Čarls sledeći u redu za presto. Ipak, stručnjak za ljudsko ponašanje Suzan Konstantin tvrdi da sa Čarlsom, kraljica ima neverovatno prisan odnos.

"Zanimljivo je primetiti kako je njihov odnos veoma zabavan i razigran. Kada su zajedno oboje uživaju u trenutku. Čak i kada je poljubi, vidljivo je da princ Čarls koristi taj trenutak kako bi se povezao sa svojom majkom.", rekla je Konstantin i dodala: '"ako kraljica poštuje protokol, takođe pokazuje i određeni nivo intimnosti i emocije, a to je nešto što ne viđate svakog dana... Naročito među pripadnicima kraljevske porodice."

foto: Profimedia

Kao jedina ćerka kraljice Elizabete II, čini se da je princeza Ana prošla lošije od svoje preostale braće, bar prema onome što tvrdi Konstantin: "Da nisam znala da su majka i ćerka, ne bih nikada mislila da su u rodu. Udaljenost između njih i formalnost u komunikaciji je neverovatno primetna, ali postoji mogućnost da je takva distanciranost u odnosu posedica poštovanja protokola.".

Stručnjak za govor tela, Peti Vud istakao je da se u nekim situacijama može činiti da su bliske, ali njihova neverbalna komunikacija upućuje na to da je u pozadini interakcije jedna sasvim drugačija istina. Iako se ponekad zajedno smeju, kraljičin naborani nos i podignute obrve sugerišu da je takav osmeh -veštački.

foto: Profimedia

Divljenje koje princ Endrju gaji prema kraljici Elizabeti II je bez premca. "Možete videti u njegovim očima koje su uvek usmerene prema kraljici što upućuje na to da je poštuje.", rekla je Konstantin. Ipak, kada se zagrebe nešto dublje u analizu, moguće je primetiti određeni nivo nervoze koju princ i kraljica osećaju. "Povlačenje i nameštanje odeće je znak neugodnosti.", objasnio je Vud i istakao da kraljica retko to čini, ali u društvu princa Endrjua, zna da joj se omakne zbog čega se može zaključiti da im formalnost u odnosu oboma teško pada.

foto: Profimedia

Na prvi pogled je očigledno je da je princ Edvard njen miljenik. Uvek kada je u njegovom društvu, kraljica se isteže ne bi li ga pogledala, naginje se prema njemu i ima iskreni osmeh. "Njen govor tela vrišti, "to je moje dete!'', rekla je Konstantin.

Kada se pruži prilika, kraljica svoje vreme posveti jednako dvojici svojih najmlađih sinova, princu Endrjuu i princu Edvardu. "To je dobar pokazatelj da postoji podjednaka udaljenost između njih. Takođe se može osetiti razlika između Edvarda i Endrjua: "Edvard je više rezervisan kao svoja majka dok Endrju deluje moćno.", zaključila je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs