pogledajte

Otkriven razlog operacije Melanije Tramp: Američki predsednik je pored svoje supruge u teškim trenucima! (FOTO)

Vest da je američka prva dama operisana proširila se sinoć internetom. Nakon prvih informacija da je zahvat izveden na bubregu sada se pretpostavlja da je Melanija Tramp imala benigni tumor, a operacija je uspešno izvršena. Nakon poslovnih obaveza službenim helikopterom se u bolnicu uputio i sam Donald Tramp kako bi se uverio da je s njegovom suprugom sve u redu

Vip priča
Autor:
Otkriven razlog operacije Melanije Tramp: Američki predsednik je pored svoje supruge u teškim trenucima! (FOTO)
Foto: Profimedia

Da će američka prva dama biti hospitalizovana i podvrgnuta operaciji zbog navodno benignog na bubregu, držano je u tajnosti sve dok nije poslato službeno saopštenje mejlom. Operacija na 48-godišnjoj Melaniji Tramp uspešno je izvršena, ali ona će ipak morati da ostane u bolnici "Walter Reed" barem nedelju dana kako bi se u potpunosti oporavila.

Donald Tramp podelio sa svetom koliko voli svoju Melaniju: Ti si moja stena i najveća podrška! (FOTO)

foto: Profimedia

Pretpostavlja se da je Melaniji Tramp dijagnostifikovan benigni tumor na bubregu pa je napravljena embolizacija - zahvat koji se radi kada nije moguće odstraniti bubreg ili njegov deo, a potrebno je smanjiti veličinu tumora. Kažu da je takav zahvat uglavnom potreban kada bolesnik ima smetnje koje nastaju kao posledica veličine tumora, a s druge strane to je minimalno invazivni zahvat koji se koristi da blokira dotok krvi do tumora.

U zvaničnoj izjavi Stefani Grišam kaže se da je "zahvat bio uspešan i nije bilo nikakvih komplikacija, a prvu damu sada čeka oporavak, nakon čega će nastaviti svoj rad".

Uprkos nekim medijskim napisima kako njen suprug, američki predsednik Donald Tramp uopšte nije posetio svoju suprugu nakon operacije, to se pokazalo lažnim. Tramp je sa suprugom bio u kontaktu pre operacije ali i sa doktorom nakon nje, a kada je završio sve službene razgovore s političkim čelnicima, helikopterom se uputio do bolnice.

"Krenuo sam u Volter Rid Medikal Centar kako bih posetio našu divnu prvu damu Melaniju. Zahvat je bio uspešan, a ona je dobre volje. Hvala svima na dobrim željama", napisao je na službenom Tviteru Tramp.

Melanija i Donald Tramp kao zaljubljeni tinejdžeri: Praznici ih zbližili! (FOTO)

foto: Profimedia

Zašto je tačno podvrgnuta tom zahvatu, objasnio je i urolog Kit Kovalcik s MedStar Džordžtaun univerziteta, nakon čega se i krenulo da se spekuliše da je reč o tumoru: "To je jedan od najuobičajenijih benignih tumora na bubrezima. Ako je zaista reč o tumoru, odnosno o izraslini, nema nikakvog straha da će se, nakon što je izvađen, proširiti ili metastazirati."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs