Sara Džesika Parker i Metju Broderik

Sara Džesika Parker slavi 21. godišnjicu braka: Volim što je on otac moje dece! (FOTO)

Polovinom maja, tačnije 19. maja ove godine, Sara Džesikla Parker i Metju Broderik proslaviće 21. godišnjicu braka, tokom kojeg su dobili troje dece - sina Džejmsa Vilkija kao i bliznakinje Marion i Tabitu. Oboje se slažu kako je uspehu njihovog braka itekako pomoglo to što su od samog početka svoj privatni život držali daleko od javnosti, ali i to da i danas, toliko godina kasnije, pronalaze vreme samo za sebe

Vip priča
Autor:
Sara Džesika Parker slavi 21. godišnjicu braka: Volim što je on otac moje dece! (FOTO)
Metju Broderik i Sara Džesika Parker, Foto: Profimedia

"Sve ljubavne veze su zahtevne, a ja sam oduvek osećala da želim da dam mnogo više. Volim ga i mislim da je genijalan, a sigurna sam da ja njemu idem na živce. Ide i on meni ponekad na živce, ali pre svega neopisivo sam ponosna na to kakva je on osoba. Što duže tvoja veza traje, više ulažeš sebe. Njegove pobede postaju i tvoje, a što si više deo svega toga, teže ti je da zamisliš da ta osoba ne bude više deo tvog života."

Opisala je tako svoj brak Sara Džesika Parker, glumica koja je popularnost stekla zahvaljujući ulozi Keri Bredšou u hit seriji "Seks i grad", a 19. maja ove godine ona i njen suprug, glumac Metju Broderik obeležiće 21. godišnjicu braka.

Upoznali su se na Brodveju 1991. godine, nedugo nakon što je Sara Džesika Parker prekinula vezu s drugim glumcem, Robertom Daunijem Džiniorom. On je naime radio i jedan od njene braće, koji je poznavao Broderika, pa su ubrzo započeli vezu.

Sara Džesika Parker: Poznata glumica u kombinaciji ravnoj Keri Bredšo! (FOTO)

1 / 11 Foto: Profimedia

Zabavljali su punih pet godina, a onda su, u najvećoj tajnosti, organizovali venčanje za koje niko nije znao i 19. maja 1997. godine pozvali 100 članova porodice i najbližih prijatelja u njujoršku sinagogu.

"Nikada nisam maštala o svojoj venčanici. Nikada. Ali sećam se da sam se u jednom trenutku zaista zapitala: "Bože, hoće li me on ikada zaprositi?" Gosti su bili uvereni da je reč o nekoj zabavi, zato su se itekako iznenadili kada je Sara Džesika Parker, odevena u crnu haljinu Morgane Le Fej, koja je nakon toga postala deo istorije, i baršunaste cipele s potpisom Roberta Klergerieja, krenula prema oltaru.

Sara Džesika Parker oduševila fotografijom: Još jednom pokazala da je super mama! (FOTO)

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker) on

"Nismo nikako želeli da privučemo pažnju na nas tog dana jer nam se kao glumcima to stalno događalo. Metju je zgrabio prvo odelo sa police, a ja sam kupila prvu haljinu koju sam ugledala", rekla je Sara Džesika Parker i dodala kako bi danas, da može, uradila sve drugačije.

"Da se ponovo udajem, odabrala bih standardnu belu venčanicu, kakvu sam i trebala da nosim tog dana. Nešto u stilu Oskara de la Rente, s džepovima ispod struka, ukrašenim gornjim delom i ogromnom suknjom od tafta i satena." Ipak, koliko god to bilo netradicionalno venčanje, nekih se stvari ipak pridržavala, poput plavih cipela. "Pozajmila sam maramicu, neko mi je dao stari novčić, haljina je bila nova, pa sam pokrila sva polja."

Sara Džesika Parker u otkačenoj kreaciji: Svi govore o ovom ludom kroju! (FOTO)

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker) on

Iako su svi bili uvereni da će odmah posle venčanja stići i deca, to se nije dogodilo. Sina Džejmsa Vilkiija rodila je tek 2002. godine, kada je već postala zvezda "Seks i grada". Sedam godina kasnije, zahvaljujući surogat majci, supružnici su dobili i bliznakinje koje su nazvali Marion i Tabita.

Kako su oboje utvrdili, tajna njihovog i više nego uspešnog braka je i u tome što su svoj privatni život oduvek držali dalje od javnosti, ali i u tome da su pre svega prijatelji.

"Kada pomislim o dugovečnost veze, uvek mi prvo pada na pamet to kako ćemo u starosti zajedno sedeti u stolicama za ljuljanje. Ali još uvek ne znam put kojim ćemo stići do tamo. Mislim da tajna dobrog braka nije u tome da sve bude idilično, kao na medenom mesecu. Usrećuje me sve dobro što mu se dogodi. Njegova razočarenja su i moja, i da mogu, preuzela bih ih na sebe."

Svoj brak trude se održati čvrstim, a u tome im pomažu i redovni večernji izlasci, bilo u pozorištu, bilo na večeru u neki od omiljenih njujorških restorana. "Recite da sam luda, ali obožavam Metjua Broderika. Oboje smo posvećeni našoj porodici i našim životima. Obožavam naš život. Volim to što je on otac moje dece, a zbog njega u mom životu postoji taj sasvim drugi svet koji volim."

Bez glamura i šminke: Sara Džesika Parker kakvu nismo videli! (FOTO)

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker) on

Sara Džesika Parker jednom je priznala da još uvek čuva ljubavna pisma koja joj je suprug slao dok nisu bili u braku. "Postojalo je to vreme, davno pre mejlova, kada smo uživali jedno drugome da pišemo pisma. To je obeležilo našu vezu jer smo zbog poslovnih obaveza često bili razdvojeni. Još uvek čuvam ta pisama - smešna, romantična pisama koja znače samo nama, ali sva su posebna."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs