4 običaja moraju da se ispoštuju

Kejt Midlton primljena u porodilište: Princu Vilijamu zabranjen ulaz, javnost će za bebu saznati od uličnog glasnika!

Kraljica Elizabeta veoma drži do starih običaja

Vip priča
11:03h Autor:
Kejt Midlton primljena u porodilište: Princu Vilijamu zabranjen ulaz, javnost će za bebu saznati od uličnog glasnika!
Foto: Profimedia

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton jutros je primljena u porodilište.

Trudovi su počeli, cela Britanija s nestrpljenjem očekuje novog člana kraljevske porodice, a Kejt čak ni u ovom trenutku ne može da se opusti i posveti sebi i bebi, već mora da pazi da ispoštuje sledeća pravila:

1. Kraljica mora prva da sazna

Pre nego što javnost išta sazna, prvo se kraljici Elizabeti saopštava srećna vest i svi detalji. Javnost je ranije za porođaje u kraljevskoj porodici mogla da sazna samo sa tradicionalnog slikarskog panoa postavljenog ispred Bakingemske palate, ali su Kejt i princ Vilijam ovu tradiciju prekršili još kad se rodio princ Džordž i objavili lepe vesti na društvenoj mreži Tviter, piše The Sun.

2. Britanska javnost saznaje za porođaj od gradskog glasnika

Bukvalno, od osobe koja izađe na ulicu i vičući saopštava novosti. Ovaj običaj datira još iz vremena kada mnogi ljudi nisu znali da čitaju i pišu, a kraljica Elizabeta ga je zadržala do danas.

Sve je spremno za porođaj Kejt Midlton: Evo koliko će platiti za samo jedan dan u luksuznoj bolnici!

foto: Profimedia

3. Tata ne sme u porođajnu salu

Rađanje se u kraljevskoj porodici smatra nečim što je isključivo za žene i tata ne može da prisustvuje porođaju. Veruje se da je ovo pravilo ustanovljeno nakon rođenja princa Čarlsa, iako se ne zna zbog čega.

4. Babice moraju da se zakunu na ćutanje

Osoblju koje prisustvuje porođaju članice kraljevske porodice ne sme da iznosi nikakve informacije o porođaju u javnost. Veruje se da ih je za rađanje princeze Šarlot bilo tri, dok podaci o porođaju s princem Džordžom i trećom kraljevskom bebom nisu poznati.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs