životna priča

Tom Hardi - opasan momak mekog srca: Otarasio se droga, sreću našao u ljubavi i društvu životinja! (FOTO)

Tom Hardi je britanski filmski, televizijski i pozorišni glumac i producent

Vip priča
18:10h Autor:
Tom Hardi - opasan momak mekog srca: Otarasio se droga, sreću našao u ljubavi i društvu životinja! (FOTO)
Tom Hardi, Foto: Profimedia

Prvu veliku filmsku ulogu ostvario je u filmu „Pad crnog jastreba“, ratnoj drami Ridlija Skota iz 2001. godine. Neverovatna moć transformacije omogućila mu je da se oproba u skoro svakom filmskom žanru – od romantične komedije, drame, trilera, biografskih priča, pa sve do naučne fantastike, piše Biografija.org.

Igrao je u filmovima poznatih režisera poput Gaja Ričija, Ridlija Skota, Džordža Milera i mnogih drugih. Glumio je rame uz rame s Patrikom Stujartom, Džerardom Batlerom ,Gerijem Oldmanom , Leonardom Dikapriom.

2016. godine nominovan je za Oskara u kategoriji Najbolji sporedni glumac za ulogu u Oskarom nagrađenom filmu „Povratnik" Alehandra Inaritua.

Brus Vilis, opasan momak mekog srca: Imao sam devojke i pre nje, ali nijedna joj nije bila ni do kolena! (FOTO)

foto: Profimedia

Detinjstvo i obrazovanje

Tom Hardi je rođen 1977. godine u londonskom naselju Hamersmit. Jedino je dete Eni Baret Hardi, umetnice i slikarke irskog porekla i Edvarda Hardija pisca komedija i romana. Odrastao je u predgrađu Londona. Do 13. godine je pohađao Osnovnu školu „Tower House“, a nakon toga „Reed’s School“ u Londonu. Glumu je pohađao u Ričmondu, a nakon toga je zanat učio u školi glume „Drama Centre London“ gde mu je jedan od mentora bio legendarni glumac Entoni Hopkins.

Harisona Forda život nije mazio: Najpovučeniji glumac na svetu, milioner kojem novac ništa ne znači! (FOTO)

foto: Profimedia

Karijera

Nakon što je 1998. godine pobedio na takmičenju za supermodele, Hardi je upisao školu glume u Londonu. Ubrzo posle toga dobio je svoju prvu ulogu vojnika Džona Janoveca u nagrađivanoj mini-seriji „Združena braća“. Već 2001. godine dobio je ulogu u filmu „Pad crnog jastreba“ Ridlija Skota, a već sledeće godine glumio je Šinzona u franšizi „Zvezdane staze: Nemezis“.

Tokom 2004. godine ponovo se vratio na film i to ulogom Klarkija u filmu „U vrtlogu zločina“.

Hardi je glumio dugogodišnjeg prijatelja kraljice Elizabete I koja je vladala Engleskom tokom 16. veka.

Životna priča Kevina Kostnera, glumca za kojim su žene ludele: Jedno poznanstvo mu je promenilo život! (FOTO)

foto: Profimedia

U BBC-jevoj TV seriji iz 2007. godine zasnovanoj na istinitim događajima igrao je Stujarta Šortera, beskućnika koji je nakon višemesečnog zlostavljanja izvršio samoubistvo.

U februaru 2008. godine pojavio se u filmu „Rokenrola“britanskog režisera Gaja Ričija u kome je igrao gangstera Handsom Boba. Početkom 2009. godine snimio je film „Bronson“ u kome glumi jednog od najpoznatijih zarobljenika u Britaniji Čarlsa Bronsona. Mnogi kritičari Hardijevu izvedbu u ovom filmu smatraju jednom od najboljih u njegovoj karijeri jer je prilično verno prikazao život čoveka koji je veći deo života proveo iza rešetaka. Za ovu ulogu Tom Hardi je morao da dobije 19 kilograma mišićne mase, a u tome je uspeo.

Tokom pripreme za snimanje upoznao je pravog Čarlsa Bronsona koji je tvrdio da niko osim Hardija nije u stanju da ga odglumi na filmskom platnu.

Uloga Sema, alkoholičara koji svoju prošlost želi da potopi u piću je bila veoma dobro prihvaćena kod publike. Usledio je rad s Kristoferom Nolanom u filmu „Početak“. Uloga u ovom filmu mu je donela nagradu BAFTA u kategoriji najboljeg glumca u usponu.

Muškarci je obožavaju, žene zavide: Životna priča Mišel Fajfer! (FOTO)

foto: Profimedia

Iste godine potpisao je svoj prvi ugovor s producentskom kućom Vorner Bros.

2011. godine zamenio je Majkla Fasbendera u filmu „Krpar, krojač, soldat, špijun“ koji je publici premijerno predstavljen na filmskom festivalu „Mostra“ u Veneciji. Tada je ostvario svoj dečački san da igra rame uz rame s glumcem Gerijem Oldmanom, svojim filmskim idolom.

Da je 2012. godina bila presudna za britanskog glumca pokazuju dva velika filma koje je tokom godine snimio – „Bezakonje“ i „Uspon mračnog viteza“ u kome je maestralno odigrao ulogu nemilosrdnog Bejna koji mu je doneo i dve MTV nominacije – za najboljeg negativca i nagradu za najbolju tuču.

Mračan život najfatalnijeg glumca: Ludo je voleo i ljubomorno čuvao, traume iz detinjstva lečio drogom! (FOTO)

foto: Profimedia

Scena u kojoj divljački prebija Kristijana Bejla oduševila je publiku. 2013. godine snimio je film „Opasan poziv“, a uloga Ajvana Loka donela mu je nominaciju za najboljeg britanskog glumca u glavnoj ulozi. Godinu dana kasnije dobio je priliku da glumi s Džejmsom Gandolfinijem u filmu „Prljava isporuka“ . Ovo je ujedno bila poslednja Gandolfinijeva uloga pre nego što je umro.

Iste godine glumio je Alfija Solomonsa u BBC-jevoj seriji „Peaky Blinders“. U seriji je ostao do 2017. godine, a mnogi tvrde da je ulogom gangstera u ovoj seriji pokazao sav svoj glumački talenat.

Tokom 2015. godine snimio je pet filmova. Prvi, „Dete 44“ smešten je u Sovjetski Savez 50-ih godina prošlog veka.

Najfatalnija glumica na svetu: Obolela od mentalne bolesti, a najveća ljubav joj nikad nije bila uzvraćena! (FOTO)

foto: Profimedia

Iste godine snimio je još jedan veliki film „Pobesneli Maks: Autoput besa“ . Novi film Džordža Milera pohvaljen je od strane kritike i publike, te zaradio više od 378 miliona dolara u bioskopima širom sveta. Film beleži najveću zaradu u „Mad Max“ franšizi.

Jedna od Hardijevih najtežih uloga, koju je ponovo s lakoćom izneo svakako je ona u filmu „Legenda“. Tom Hardi je u tom filmu glumio blizance Redžija i Ronija Kreja, londonske gangstere čiji su karakteri potpuno drugačiji. Kritičari su njegov veliki trud da verno predstavi dva lika nagradili nagradom za najboljeg glumca. Istog dana kada je nagrađen za ulogu u filmu „Legenda“ prisustvovao je premijeri filma „Povratnik“.

Poročan život Orsona Velsa: Skandal majstor koji je pokorio Holivud pa došao u Jugoslaviju! (FOTO)

foto: Profimedia

Za ulogu u ovom filmu Leonardo dikaprio je osvojio svog prvog Oskara, a Tom Hardi je nominovan za najboljeg sporednog glumca. 2016. godine zajedno sa ocem Edvardom Hardijem i Stivenom Najtom započinje snimanje dramske serije „Tabu“. Scenario je napisao sam Tom Hardi koji igra glavnu ulogu. Serija koja u osam epizoda ruši apsolutno sve tabue prikazana je 2017. godine, a odlična ocena publike pokazala je da Tom Hardi, osim izuzetnog talenta za glumu ima i dobre predispozicije da postane odličan producent.

Otprilike u isto vreme usledila je nova saradnja s Kristoferom Nolanom i to na filmu „Dunkirk“, ratnoj drami koja prikazuje evakuaciju britanske vojske tokom Drugog svetskog rata.

Razvod od fatalne glumice ga je gurnuo u alkohol: Tek u petom braku pronašao sreću! (FOTO)

foto: Profimedia

Privatni život

Tom Hardi je rođen 1977. godine u umetničkoj porodici. Majka mu se bavila slikarstvom, a otac je pisao romane i komedije. Prilično rano je odlučio da se bavi glumom, a već sa 22. godine dio je svoju prvu značajnu ulogu. Danas je jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca. Nekoliko puta je proglašavan najbolje obučenim i najzgodnijim muškarcem na svetu.

Sa 22 godine oženio se producentkinjom Sarom Vard. Par se razveo 2004. godine. Mediji navode da je razlog za razvod bila njegova ovisnost o alkoholu i kokainu. Hardi je priznao da je u mladosti konzumirao opojna sredstva, ali da je na vreme shvatio da je na dobrom putu da uništi svoj život, pa se sam prijavio na rehabilitaciju.

2005. godine na snimanju serije „Kraljica devica“ upoznao je Rejčel Spid , asistentkinju direktora serije. 2008. godine dobili su sina Luisa, a razveli se godinu dana posle.

2009. godine započeo je vezu s glumicom Šarlot Rajli.

Turbulentne ljubavne veze i jedna izdaja koju nikad nije prebolela: Životna priča Ume Turman! (FOTO)

foto: Profimedia

Par se upoznao na snimanju serije „Orkanski visovi“. Venčali su se 2014. godine, a godinu dana kasnije dobili su sina.

Hardi je veliki ljubitelj životinja, naročito pasa. Zajedno sa suprugom je udomio dva psa, Maksa i Vudstoka. Bavi se i humanitarnim radom, pa je tako 2010. godine postao ambasador humanitarne organizacije princa Čarlsa koja pomaže mladim ljudima da ostvare svoje snove.

Magazin „GQ“ ga je 2015. godine uvrstio na listu najbolje obučenih Britanaca.

2016. godine je proglašen najuticajnijim čovekom u Velikoj Britaniji. Trenutno je na visokoj 28 poziciji na poznatom sajtu IMDb. Već par godina je među 50 najpopularnijih glumaca po oceni čitalaca ovog sajta.

Harizmatična diva Isabela Roselini (65) progovorila o teškom periodu: Bilo je bolno! (FOTO)

foto: Profimedia

Tokom snimanja filma „Bronson“ upoznao je najpoznatijeg zatvorenika u Velikoj Britaniji Čarlsa Bronsona. Naime, Bronson je široj javnosti poznat po neverovatno brutalnom ponašanju koje ga već 34 godine drži iza rešetaka najčuvanijih zatvora u Britaniji. Tokom snimanja filma Hardi ga je nekoliko puta posetio u zatvoru i postali su dobri prijatelji.

Rekao je - Sve će biti u redu, i zauvek otišao: Gubitak koji je dotukao slavnu glumicu! (FOTO)

foto: Profimedia

Bronson je izjavio da je impresioniran kako je mladi glumac uspeo da ga tako verno prikaže na filmskom plantu. Najviše ga je oduševilo to što je Tom uspeo da „nabaci“ čak 19 kilograma mišićne mase te da izgledom verno pokaže ozloglašenog Bronsona. On je rekao da veruje da je Tom Hardi jedina osoba koja bi mogla da ga odglumi.

U septembru 2017. godine Bronson je poručio Hardiju da bi voleo da mu podari dete. S obzirom da su mu zatvoru zabranjene bračne posete, Bronson je došao na ideju da Tom napravi dete njegovoj devojci Poli kako bi bila srećna dok čeka da on izađe iz zatvora.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Tom Hardi