Ređaju uspehe

5 slavnih debeljuca koje krše sve predrasude: Govorili im da nikada neće uspeti, a evo gde su sada! (FOTO)

Pre samo 15-ak godina naslovnicama magazina vladale su isključivo vitke i mršave žene, a niko nije mogao ni da pretpostavi da će se nadolazeći trend oblina pretvoriti u pravi pokret za redefinisanje "idealnog" ženskog tela

Vip priča
18:47h Autor:
5 slavnih debeljuca koje krše sve predrasude: Govorili im da nikada neće uspeti, a evo gde su sada! (FOTO)
Foto: Reuters / Andrew Kelly

Mnoge slavne zvezde priznaće da je vitka linija donedavno bila uslov za svetsku slavu. Upravo su zbog toga brojne glumice, pevačice i manekenke pola svog života provele na raznim dijetama. Zbog navodnog viška kilograma, kojeg oko prosečnog čoveka verovatno ne bi ni percipiralo kao višak, gubile su se uloge, ugovori s izdavačkim kućama i reklamne kampanje.

Sve je to dovelo do stvaranja najvećeg mita o ženama s viškom kilograma - one nikada neće uspeti ako ne postanu mršave.

Istakla obline seksi vešom i oduševila muškarce: Tako izgleda pravo žensko telo! (FOTO)

foto: Profimedia

Međutim, potreba za redefinisanjem takozvanog idealnog ženskog tela bila je sve veća. S merama 90-60-90 većina žena nije mogla da se poistoveti, a upravo su žene s tim merama krasile naslovnice i stvarale pogrešnu sliku o prosečnom ženskom telu.

S dolaskom društvenih mreža brojne anonimne žene dobile su platformu na kojoj su mogle da pokrenu rasprave o toj temi. Odlučile su da više ne žele da skrivaju svoja tela i počele su da se odupiru ustaljenim standardima lepote.

Njihove poruke više nisu mogli da ignorišu modni i medijski moguli koji su put do modnih pista i naslovnica napokon otvorili za žene svih veličina.

Ovu priliku iskoristile su brojne talentovane dame i srušile mit o "neuspešnim debelim ženama".

Osećam se dobro i srećno: Slavne žene koje su ponosne na svoj višak kilograma! (FOTO)

foto: Profimedia

Britanska pevačica Adel trenutno je jedno od najjačih imena na svetskoj muzičkoj sceni. Veliku popularnost uživa i njena koleginica Keli Klarkson.

foto: AP / Richard Shotwell

Glumica i komičarka Rebel Vilson nezaustavljivo napreduje u svojoj karijeri, a Ešli Grejem i Iskra Lorens su dva omiljena lica plas sajz modne scene.

Sva raskoš najpoznatije debeljuce: Haljina u kojoj Ešli Grejem izgleda kao boginja! (FOTO)

foto: AP / Evan Agostini

Sve su one na svom putu do uspeha barem jednom čule kako "nikada neće uspeti jer su predebele", ali one su se samo nasmejale u lice svojim kritičarima i dokazale da nema tog cilja koji ne mogu da ostvare.

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs