šok!

Nakon 37 godina: Robert Vagner osumnjičen za smrt Natali Vud! (VIDEO)

Da je pravda spora, ali dostižna, moglo bi da sekaže u slučaju slavne holivudske glumice: 37 godina od tragične smrti njen slučaj je policija Los Anđelesa ponovo aktivirala i okarakterizirala ga kao smrt pod sumnjivim okolnostima, a glavni osumnjičeni je njen tadašnji suprug, glumac Robert Vagner

Vip priča
Autor:
Nakon 37 godina: Robert Vagner osumnjičen za smrt Natali Vud! (VIDEO)
Robert Vagner i Natali Vud, Foto: Profimedia

Nakon 37 godina, koliko je prošlo od tragične smrti slavne glumice Natali Vud, policijska uprava Los Anđelesa je taj slučaj ponovo izvukla s dna fioke pa se sada vodi kao smrt pod sumnjivim okolnostima jer su se pojavili novi svedoci. Glavni osumnjičeni je njen suprug, glumac Robert Vagner, a sve posle novog dokumentarnog filma "48 Hours" o njenoj smrti koju je emitovao "CBS News."

Bizarne smrti slavnih: Jedan slučaj zamalo koštao Stivena Spilberga slobode! (FOTO)

Natali Vud je nestala nakon što je noć provela na jahti sa suprugom i prijateljem Kriostoferom Vokenom ispijajući pića. Njeno telo je pronađeno kasnije u moru, a celi događaj ocenjen kao nesrećan slučaj. Ponovo je bio aktuelan 2011. godine, ali ubrzo je pao u zaborav. Sve do sada, kada su se pojavili novi svedoci s tvrdnjama da su te noći čuli vikanje i zvukove lomljenja s jahte. Osim toga, potvrdili su kako su videli muškarca i ženu kako se svađaju na brodu.

"Poslednjih šest godina istraživali smo slučaj i sada je u prvom planu njen suprug. On je bio poslednja osoba s kojom je Natali viđena pre nego što je nestala", rekao je poručnik Džon Korina.

Robert Vagner, koji danas ima 87 godina i oženjen je glumicom Džil Sen Džon, napokon je postao glavni osumnjičeni.

Smrt koja je potresla Holivud dogodila se u novembru 1981. godine kod ostrva Katalina u južnoj Kaliforniji. Na jahti su bili Natali Vud, Robert Vagner i Kristofer Voken, a posle ispijenih pića eskalirala je svađa između dvojice kolega, u koju se potom umešala i Natali. Voken se kasnije izuzeo iz svađe i otišao da spava, a kapetan broda je pojačao muziku ne želeći da učestvuje u tome i nakon svega svi su tvrdili kako ništa nisu čuli ni videli. Do danas Voken u javnosti nije želeo da govori o tom događaju.

Godine 2013. sestra Natali Vud, Lana, otkrila je kako je kapetan broda ipak otkrio da je Vagner gurnuo Natali preko palube i da je odbio da joj pomogne da se popne na jahtu. Navodno se kapetan uspaničio, ali glumac je bio odlučan u naumu da joj se ne pomaže jer će tako naučiti lekciju. Telo glumice, koja je u trenutku smrti imala tek 43 godine, nađeno je kako pluta u vodi obučena samo u spavaćicu.

Vagner je tvrdio da je sve bio nesrećan slučaj i da je Natali, nakon što je prisustvovala svađi između njega i Vokena, odlučila da u pomoćnom čamcu napusti brod. Isto tako, rekao je kako ju je poslednji put video dok je "popravljala kosu" u kupatilu, a da je on potom otišao u krevet i ništa nije video. Policijski službenici njegovu verziju su prihvatili i smrt proglasili nesrećnim slučajem.

Ali njena sestra nije želela da lako odustane, zato je 2011. godine tražila da se ponovo otvori slučaj, a dobila je podršku i kapetana broda Denisa Daverna, koji je odjednom promenio priču i rekao da je lagao u svom iskazu. Iako nije bukvalno prozvao Vagnera, detektivi su uvereni da zna mnogo više nego što želi da kaže.

Simbol seksepila i neporobljene mladosti: Buntovnik koji je platio najvišu cenu! (FOTO, VIDEO)

A post shared by Natalie Wood (@nataliewood) on

Detektiv Ralf Hernandez otkrio je kako je Vud, kada su njeno telo izvukli na obalu, izgledala kao žrtva napada i bila prepuna modrica. Njena sestra od početka nije bila uverena u Vagnerov iskaz, znajući da Natali nikada ne bi otišla na obalu odevena samo u spavaćicu. Poznato je bilo i to da je lepa glumica imala neverovatan strah od vode, koji joj je kao devojčici usadila majka, nakon što joj je gatara prorekla smrt utapanjem.

Gatara joj predvidela slavu i opasnost od vode: Konačno rešena najveća holivudska misterija? (FOTO)

A post shared by Natalie Wood (@nataliewood) on

"Nakon 35 godina imam osećaj da smo jako blizu da napokon saznamo šta se tačno dogodilo mojoj sestri, ali kancelarija glavnog tužiocia odbija da podigne optužnicu protiv Roberta Vagnera - čoveka kojeg smatram glavnim i odgovornim za njenu smrt. Neću stati dok pravda ne bude zadovoljena", rekla je Lana pre dve godine.

Udavila se, tajnu ponela u grob: Misteriozan život božanski lepe crnke! (FOTO)

A post shared by Natalie Wood (@nataliewood) on

U memoarima koje je objavio 2009. godine Vagner je i dalje tvrdio kako nije kriv za smrt "voljene supruge". 'Naravno da se osećam krivim zbog svega. Da nisam otišao da spavam, možda bih mogao nešto da uradim i spasim je. Ali nisam. Uradio bih sve u životu da sam mogao da je zaštitim. Izgubio sam ženu koju sam voleo celim svojim srcem i nikada se neću pomiriti s tim."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs