ODrastanje na dvoru

Tradicionalna podela uloga u kraljevskoj porodici: Ko je zadužen za Džordža, a ko za Šarlot! (FOTO)

Iako princ Vilijam i vojvotkinja Kejt Midlton imaju savremen pristup roditeljstvu, još uvek se u određenoj meri drže tradicionalne podele uloga. Razlog tome je priprema mališana za uloge koje ih očekuju u budućnosti

Vip priča
19:49h Autor:
Tradicionalna podela uloga u kraljevskoj porodici: Ko je zadužen za Džordža, a ko za Šarlot! (FOTO)
Foto: AP / Bernd Von Jutrczenka

Svesni pritiska, ali i velike odgovornosti koja je na njima, princ Vilijam i supruga Kejt Midlton već u ranim danima svog sinčića Džordža, a potom i princezu Šarlot počeli su da pripremaju za njihove titule i uloge koje ih očekuju u budućnosti.

Iako pokušavaju svojim mališanima da priušte što normalnije detinjstvo, od kraljevskog para očekuje se i doza tradicije koju će usaditi svom sinu i ćerki.

Britanski stručnjaci koji već godinama posmatraju odnos Vilijama i Kejt s decom, primetili su jednu zanimljivost. Naime, prilikom svakog javnog protokola u pratnji dečice, princ uvek vodi brigu o četvorogodišnjem Džordžu, dok je Kejt okupirana malenom Šarlot.

To se možda najbolje moglo primetiti tokom njihove posete Nemačkoj i Poljskoj prošlog leta.

foto: AP / Christian Charisius

Isti raspored, koji nije slučajnost, vidljiv je i na božićnoj čestitki kraljevske obitelji, kada ponosni otac drži sinčića za ruku dok trogodišnja Šarlot pozira ispred svoje majke.

"Očevi su obično odgovorni za disciplinske postupke, usmeravanje na pravi put i zaštitu porodice. Zato nije neuobičajeno videti oca sa sinom kako bi mu postavio temelje za ono što ga čeka. Tako ga uči koja će biti njegova uloga jednog dana kad i sam bude na čelu svoje porodice", govori pedagog Džasmin Piters za Daily Mail.

Princ Džordž i princeza Šarlot ne odrastaju onako kako mislite: 5 zanimljivosti koje niste znali o njima!

foto: Profimedia

'To može da se protumači i kao tradicionalna crta Kejt i Vilijama koji održavaju važnost veze stvorene između oca i sina kao i ćerke i majke. Deca se u određenom dobu izjednačavaju sa svojim roditeljima i pokušavaju da izgledaju baš poput njih", govori nadalje stručnjak.

Budući da je nakon princa Vilijama upravo maleni Džordž sledeći u redu za britansku krunu, od njega se očekuje da upija sve znanje i manire svog oca.

Pedagogi Piters dodaje i da se odnos Džordža i Vilijama učvrstio dolaskom malene Šarlot na svet, kada je vojvotkinja Kejt bila okupirana bebicom.

"Prirodno je da se dete okrene ocu koji mu u vreme kada je majka usredsređena na novu bebu može pružiti veću pažnju. Zato zaključujemo da je Džordž provodio više vremena s ocem jer je Kejt imala pune ruke posla oko bebe. Verujem da bi se isto dogodilo i da je u pitanju drugi pol, pa će biti zanimljivo videti kako će se menjati ta dinamika odnosa dolaskom trećeg deteta", zaključila je Piters.

Zašto Džordž i Šarlot neće dobiti božićne poklone koje im šalju iz celog sveta: Jedan jedini razlog!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs