Savremena žena u savremenom braku

Isprozivali Brižit Makron da se ponaša kao kraljica: Ovako im je odbrusila! (FOTO)

Prva dama Francuske prekršila je službeni protokol, što se nije dopalo mnogima

Šuška se
17:55h Autor:
Isprozivali Brižit Makron da se ponaša kao kraljica: Ovako im je odbrusila! (FOTO)
Foto: Profimedia

Supruga francuskog predsednika Brižit Makron (64) prekršila je službeni protokol odlukom da na državnoj ceremoniji stoji pored svog supruga, a ne iza njega.

Francuski predsednik otkrio: Šta on i Brižit Makron rade jednom nedeljno!

foto: Profimedia

"Žena ne mora da stoji iza muža", rekla je Makron za francuski radio i dobila brojne kritike na račun ove izjave. Neki Francuzi su na društvenim mrežama počeli da je upoređuju s Marijom Antoanetom, poslednjom francuskom kraljicom pre revolucije. Podsetili su i da je takva tradicija i kod drugih državnika. Na primer - vojvoda od Edinburga redovno stoji sa strane dok se kraljica Elizabeta obraća javnosti, a isto je radila i Karla Bruni, supruga bivšeg predsednika Sarkozija.

Brižit Makron u jednostavnoj zimskoj kombinaciji: Jedan detalj je promenio sve! (FOTO)

foto: AP / Thibault Camus

Sekretar Brižit Makron Tristan Bromet rekao je su "ona i Emanuel Makron par", odnosno "deo moderne unije, u kojoj se žena nalazi na istom nivou kao i muškarac". Dok je jedni kude, drugi je hvale.

Iz Jelisejske palate objavili su kako Brižit Makron svakog dana dobija nekoliko stotina pisama podrške. Najviše joj pišu žene njenih godina koje joj zahvaljuju jer je pokazala kako i žene u sedmoj deceniji mogu da imaju stila i da budu uzor mnogima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs