Ljubavna priča

Lorin Bekol: Niko nikad nije napisao bolju ljubavnu priču od one koju smo mi proživeli! (FOTO)

Kad je 1942. godine "Kazablanka" došla u bioskope, 17-godišnja Lorin Bekol, tada manekenka, gledala ju je sa prijateljicom koja je mislila da je glavni glumac, Hemfri Bogart, seksi.

Vip priča
17:51h Autor:
Lorin Bekol: Niko nikad nije napisao bolju ljubavnu priču od one koju smo mi proživeli! (FOTO)
Hemfri Bogart Loren Bekol, Foto: Profimedia

Lorin se nije složila.

Odrasla u Njujorku, pravog imena Beti Džoan Perske, rano je počela da se bavi manekenstvom, a holivudski producenti zapazili su je na naslovnoj strani magazina "Esquire". Reditelju Havardu Hoksu supruga je predložila da je pozove na audiciju i 19-godišnja Lorin dobila je ulogu u "Imati i nemati", i to uz istog onog neseksi tipa iz "Kazablanke".

Upoznali se i zaljubili na snimanju: 10 velikih holivudskih ljubavnih priča! (FOTO)

foto: Profimedia

Bogart je tada bio u trećem nesrećnom braku. S glumicom Majo stalno se svađao i tukao i razvod je bio neizbežan.

Lorin na početku nije doživljavala kolegu kao muškarca sa kojim bi htela da bude u vezi. Bio je prijateljski raspoložen i namejavao ju je kako bi se opustila pred kamerama. Nakon tri nedelje snimanja, svratio je u njenu prikolicu da joj poželi laku noć.

Žarili i palili zlatnim Holivudom: Svako od njih doživeo neverovatnu sudbinu! (FOTO)

foto: Profimedia

"Stajao je iza mene dok sam češljala kosu. Odjednom se nagnuo, uhvatio me za bradu i poljubio. Nije bilo napadno, čak je bio malo sramežljiv poljubac. Iz džepa je izvadio kutiju šibica i pitao me hoću li da mu napišem svoj broj. Učinila sam to. Ne znam zašto. Bogi je bio poznat po tome što se ne petlja sa kolegicama na poslu, a i bio je oženjen", napisala je Bekol kasnije u autobiografiji. Nazvao ju je iste večeri.

Za njihovu aferu saznao je prvo reditelj Hoks, koji ih je oboje nagovarao da prekinu. Njoj je govorio da će je Bogart brzo ostaviti, čak joj je pretio da će joj uništiti karijeru ako ne prekinu, dok je njemu rekao da "ne treba da bude ozbiljan s tom devojkom".

Mračne tajne sa snimanja filma Kazablanka: Ingrid je jedva izdržala! (FOTO)

foto: Profimedia

Kad je njena majka saznala da je u vezi sa 25 godina starijim Bogartom, poludela je. Smatrala je da nije u redu da je s "ostarelim, oženjenim alkoholičarem", ali hemija između njih dvoje bila je tako snažna da nisu slušali nikoga. Čim se Bogart razveo venčali su se, a godinu posle dobili sina Stivija.

Zajedno su glumili u još tri filma, a 1952. dobili su i ćerku Lesli.

"Drhtala bih samo kad bih ga pogledala. Kad bi uzeo moju ruku, osetila bih žmarce; njegova je ruka bila topla, zaštitnička i puna ljubavi. Bila sam apsolutna devica kad sam ga upoznala. Bio je moj mentor, učitelj i ljubav mog života. Sećam se svake reči koju mi je rekao", rekla je kasnije Bekol. Par je često razmenjivao ljubavna pisma.

Najveće filmske ljubavne priče: One nikog nisu ostavile ravnodušnim (VIDEO)

foto: Profimedia

"Nikad nisam verovao da bih opet mogao voleti jer toliko stvari mi se dogodilo da sam se bojao ljubavi. Sada se bojim da ćeš postati nestrpljiva i da ću te izgubiti, ali čak i da se to dogodi ne bih te prestao voleti. Ti si moja poslednja ljubav i do kraja života voleću te, paziti i biti spreman pomoći ti", napisao joj je Bogart, a svojim je prijateljima rekao da je to prvi brak koji ga je usrećio.

Kao i sve velike holivudske ljubavi, ni njihova nije prošla bez nevere. On je nju varao sa svojom dugogodišnjom frizerkom Veritom Peterson, a Bekol njega sa Frenkom Sinatrom, ali znali su da su stvoreni jedno za drugo i nije bilo govora o razvodu.

Problem su predstavljale i njihove godine. Mlada Bekol ​​​​​​​volela je izlaske i noćni provod, dok je Bogart najviše volio da jedri. Pomirili su se sa svojim različitostima i provodili puno vremena odvojeno.

Ovakvu strast samo je smrt mogla da rastavi: Ceo svet i dalje pamti najlepšu ljubavnu priču!​​​​​​​

foto: Profimedia

Zajedno su bili 12 godina, sve do Hemfrijeve smrti od raka 1957. godine. Bekol se ubrzo nakon toga verila za Sinatru, ali to je propalo.

Četiri godine kasnije udala se za glumca Džejsona Robardsa. Čak i on ju je zvao "Bogijejeva udovica". Od njegove smrti nikad se nije oporavila.

"Niko nikad nije napisao bolju ljubavnu priču od one koju smo mi proživeli", rekla je pre svoje smrti 2014. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs