Pred celim svetom

Stravična porodična tajna Dastina Hofmana: Glumac nije mogao da sakrije suze! (FOTO, VIDEO)

Javnost je gledala kako Dastin Hofman jedva suzdržava suze dok je otkrivao svoju porodičnu istoriju

Vip priča
11:06h Autor:
Stravična porodična tajna Dastina Hofmana: Glumac nije mogao da sakrije suze! (FOTO, VIDEO)
Foto: Reuters / Luke MacGregor

Ovih dana se njegovo ime provlači kroz blato nakon što su u javnost isplivale optužbe za seksualno zlostavljanje, ali pre nekoliko godina javnost je gledala kako Dastin Hofman jedva suzdržava suze dok je otkrivao svoju porodičnu istoriju. Uz voditelja Henrija Luisa Gejtsa saznavao je sve mračne tajne porodice Hofman.

Rođen i odrastao u Los Anđelesu, dvostruki dobitnik Oskara prisetio se neuspeha i odustajanja od Santa Monika Komjuniti koledža kada je odlučio da uzme časove glume. Njegovi roditelji, Hari i Lilijan Hofman, bili su toliko srećni što je njihov sin doneo odluku o svojoj budućnosti da nisu ni pomislili da prigovaraju što je izabrao glumu.

Svi su se smejali, a ja sam plakala

Hari i Lilijan Hofman preselili su se iz Čikaga u LA tokom Velike depresije 1933. godine. Hofmanov otac i sam je hteo da postane glumac, ali neuspešno, okrenuo se prodaji nameštaja za podršku svojoj mladoj porodici. Hofman je pričao da ima složeni odnos sa svojim ocem, čak i upoređujući ga s Vilijem Lomanom iz filma "Smrt trgovačkog putnika".

Uloga Vilija Lomana donela je Hofmanu ogromnu slavu, ali sada se suočava s optužbama da je upravo na setu tog filma zlostavljao spisateljicu Anu Grejem Hanter.

Bolest, svađe, depresija, zlostavljanje: Mračne tajne savršene američke porodice! (FOTO, VIDEO)

foto: Reuters / Stephane Mahe

"Tražio je od mene da mu izmasiram stopala prvog dana na setu. To sam i učinila. Otvoreno mi se udvarao, uhvatio me za zadnjicu, sa mnom je stalno pričao o seksu", otkrila je spisateljica pre nekoliko dana.

"Zvao me u svoju svlačionicu i rekao mi je da naručim hranu za njega. Kazao je da želi tvrdo kuvano jaje i "lagano kuvani klitoris". Svi su se smejali, a ja sam ostala bez reči. Otišla sam u kupatilo i plakala sam", ispričala je Grejem Hanter.

Spisateljica je detalje o tome kako se Dastin prema njoj odnosio zabeležila u svoj dnevnik. Sve što je zapisala je poslala svojoj sestri.

"Danas kada sam prilazila njegovoj limuzini, zgrabio me za zadnjicu četiri puta. Svaki put sam ga udarila po ruci i rekla sam mu da je 'prljavi starkelja'", pisala je Ana.

Dastin nikad nije upoznao niti je znao imena svojih dedova s očeve strane, Frenka i Estera Hofmana, koji su emigrirali u Čikago iz Bele Crkve, tada dela ruskog carstva, koji se danas nalazi u Ukrajini. Frenk Hofman ostavio je svoje roditelje, Sema i Libu Hofman, za sobom kad je otišao u Čikago i nameravao da se vrati. Tada su mu stigle vesti o krvavim pogromima u Beloj Crkvi i Frenk se brzo vratio u domovinu kako bi spasio roditelje. Ali, u okrutnom zaokretu sudbine bio je zatvoren i nestao zauvek.

Ima petoro dece, milione na računu i majku koja radi na ulici: Životna priča ruske Pepeljuge! (FOTO)

Baka iz koncentracionog logora

Iz članka u "Chicago Tribuneu" 14 godina nakon što je Frenk Hofman otišao u Rusiju daje naslućuje se o tome šta se dogodilo. Tužba koju je protiv SSSR-a podnela supruga Frenka Hofmana i Dastinova baka otkrila je da je boljševička tajna policija, Čeka, prethodnica KGB-a, ubila Frenka Hofmana. Nedugo nakon smrti Frenka Hofmana, Sem Hofman takođe je uhapšen i pogubljen, samo nekoliko meseci nakon svoga sina. Članak u ruskim novinama otkriva da je majka Frenka Hofmana i Hofmanova baka Liba Hofman preživela pet godina u koncentracionom logoru i ne samo preživela, uspela je da se odseli u Argentinu, a na kraju je krenula prema Sjedinjenim Državama 1930. godine kada je imala 62 godine. Umrla je u Čikagu 1944. godine sa 76 godina.

"Imam toliko problema s povezivanjem s tim, jer dolazim iz porodice u kojoj nema bliskih veza ili potrebe za njima", kazao je Hofman.

Majka mi je bila veštica, izvodila je crnu magiju: Šokantne optužbe ćerke slavne glumice! (VIDEO)

foto: Reuters / Regis Duvignau

"Možda je zapravo stvar vrlo jednostavna. Možda samo moj otac nije hteo da govori ženi i deci o svemu što se dogodilo jer to su grozne stvari. Nije to nešto što može tako lako da se ispriča. Ko zna, možda je moj otac plakao i hvatao svog oca za nogu preklinjući ga da ne ide. Jadni moj tata", dodao je glumac.

"Moj otac je bio ateista", prisetio se Hofman. "I odrasli smo bez religije, a moja majka je čak operisala nos da ne izgleda kao Jevrejka. I mislim da su na neki način pokušavali da prođu neprimećeno. Ljudi me pitaju danas, šta si ti? Kažem da sam Jevrejin. "

Zavela Toma Kruza i celog života krila jezivu tajnu: Teške traume slavne lepotice! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs