Obavezno pročitajte

Nepopravljivi romantičar: Kako je Đorđe Balašević zaprosio svoju dragu? (FOTO)

Jedan od omiljenih muzičara sa naših prostora u braku je sa Oliverom već 36 godina...

Vip priča
17:01h Autor:
Nepopravljivi romantičar: Kako je Đorđe Balašević zaprosio svoju dragu? (FOTO)
Đorđe i Olivera Balašević, Foto: Damir Dervišagić/ Kurir

Popularni kantautor, pevač i glumac Đorđe Balašević i njegova supruga Olivera u braku su već 36 godina, a do sada nije bilo puno informacija o tome kako se par upoznao.

Đorđe Balašević: Mi smo samo šetali i pomalo kisli!

Ključan je bio samo jedan susret 1979. godine da se Olivera zaljubi u muzičara čijim su muzičkim delima zaluđene mnoge žene širom regije.

Balašević je odlučio da podeli priču kako je tačno osvojio Oliverinu ruku i kako ju je pridobio da mu kaže"da".

"Na putu da postanem pokvaren dečko, sreo sam nju, i sve je preraslo u priču o bitangi i princezi, ali u malo izmenjenim ulogama. Daleko od toga da je ona bila bitanga, ali bila je mala skitnica po studentskim sobama i domovima, s ogromnom ambicijom. Pre Olje imao sam neke tragične, formalne veze, ali kada sam nju prvi put video, pomislio sam da želim da je oženim i da imam svoju porodicu", prepričao je pevač za Avaz.ba.

Olivera ga je zavela jednom rečenicom: Evo na šta je pao slavni Balašević!

foto: Kurir / Dragan Kadić

"Patio sam za ovom lisicom jer nisam mogao da je nađem, a onda sam pronašao veslački klub i nazvao je. Ona se javila pa sam je pitao "Dobro, hoćeš li se ti udavati ili nećeš?", dodao je poznati romantičar.

U 36 godina Olivera i Đorđe prošli su mnogo toga, a svoju su porodicu tokom zajedničkog života proširili sa čak tri članice – Jovanom, Aleksom i Jelenom.

Kako je poznat po svojim emotivnim tekstovima, nije mogao da odoli da deo svog rada ne posveti najvećoj ljubavi pa se 1987. godine na albumu "U tvojim molitvama" našla i pesma "Olivera", a ona je bila samo jedna od muzičkih poslastica koja je potvrdila kako je njegova supruga – njegova muza.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs