Slavne ljubavi koje su potresle svet

Život ovih ljudi bio je stalna hrana žute štampe, a njihove romanse obišle su svet. Kada su jedni drugima dali zavet ljubavi impresionirali su ili šokirali, ali nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Pogledajte najpoznatije slavne parove čija je priča ostavila neizbrisiv trag.
Vip priča 15.03.2013. - 12:21h

1. Elizabet Tejlor i Ričard Barton

 

Bilo je to kao u najbolje izrežiranom holivudskom filmu. Mnogi ih i dan danas stavljaju na tron slavnih parova, kao najlepšu ljubavnu priču svih vremena. Elizabet Tejlor i Ričard Barton upoznali su se na snimanju "Kleopatre" 1963. godine, a njihova privlačnost bila je od prvog trenutka fatalna. Za dve godine venčali su se i razveli dva puta. Ričard je imao problem sa alkoholizmom, pa je često javno priznavao da se loše ophodi prema Elizabet i da se njih dvoje suštinski ne razumeju.

Ali, jake emocije nisu uspele da sagore, pa i pored brojnih nesuglasica tačka na njihovu romansu nikada nije stavljena. Barton je puno pisao o njegovoj ljubavi prema holivudskoj divi i zahvaljivao joj što zna da trpi njegovo pijanstvo i nestašluke. Barton je ljubav sa Elizabet uporedio sa životom na ivici vulkana, što je napisao i u svom dnevniku. Elizabet je opisivao kao divlje uzbudljivu ljubavnicu, pomalo arogantnu i svojeglavu, a opet stidljivu, duhovitu i oštroumnu. "Volim te, divna ženo. Ako te bilo ko povredi, samo mi pošalji nešto poput 'Trebaš mi' ili 'Neophodan si' ili jednu magičnu reč 'Elizabet' i ja ću stići brže od zvuka". Iako se Elizabet Tejlor ukupno osam puta udavala, do kraja života javno je tvrdila da je Ričard Barton njena najveća ljubav.

 

2. Grejs Keli i Renije od Monaka

Tog davnog 9. aprila 1956. godine, Grejs Keli živela je san skoro svake žene. Pripremala se da postane princeza od Monaka i supruga princa Renijea. Pred hiljadu zvanica i tri miliona gledalaca odigravalo se jedno od najglamuroznijih venčanja u istoriji. Dok su detalji ceremonije izgledali idlično, tvrdilo se da je Grejs mrzela svaku sekundu svog venčanja. Naime, dva dana pre samog događaja, prolazila je brojne psihološke i fizičke testove koji su imali za cilj da pokažu da li je sposobna da vlada jednom kneževinom.

Začetak ove ljubavne priče bio je daleko romantičniji. Sve se odigralo tokom Kanskog festivala 1955. godine, tokom kojeg je Grejs promovisala jos jednu vodeću ulogu u najnovijem Hičkokovom ostvarenju. Kako su Renije i Grejs kasnije izjavili, ovaj susret bio je sudbonosan. Grejs je ostavila svet filma i potpuno se posvetila Renijeu. Iz velike ljubavi koja se tog proleća rodila, dobili su troje dece: princezu Katarinu, princa Alberta i princezu Stefani. Ipak, Bajka holivudske dive koja postaje princeza i živi u idili bila je daleko od stvarnosti. Naime, već na odluku Grejs Keli da napusti Holivud, svet je bio skeptičan. Svi su čekali da vide hoće li princeza izdržati da bude pod striktnim pravilima dosadnog života u kneževini nakon burnog koji je vodila u Holivudu. Takođe se postavljalo pitanje hoće li princ Renije obuzdati njenu strastvenu prirodu, jer su paralelno sa holivudskom karijerom cvetale i njene romanse. Tvrdilo se da je bila u vezi sa svakim partnerom sa velikog platna. Pričalo se o njenoj nezasitosti u krevetu, a tračevi su otišli u krajnost pa je MGM, njena produkcijska kuća, morala da plati tabloidima da prestanu sa pisanjem pikanterija iz njenog privatnog života.

Kada je postala princeza od Monaka, dotadašnji način života Grejs Keli postao je deo daleke i poprilično sramne prošlosti. Barem je tako mislio princ Renije, koji je zabranio prikazivanje svih filmova svoje supruge u kneževini i dao joj listu pravila ponašanja kojih mora da se pridržava. To je uticalo da jaz između Grejs i Renijea vremenom postane sve veći. Dosta vremena počela je da provodi u Filadelfiji i Parizu, ali je pred kraj svog života oživela emocije sa suprugom i ponovo uživala u ljubavi. Kraj njihove sreće bio je prekinut naglo i neočekivano. Grejs Keli, najlepša plavuša svog vremena, preminula je 14. septembra 1982. godine. Usled moždanog udara izgubila je kontrolu nad svojim vozilom i poginula tačno na mestu gde je trideset godina ranije snimala scenu jednog od svojih najpoznatijih filmova. Suprug nikada nije preboleo njenu smrt i do kraja svog života nije se ponovo oženio.


 

3. Lejdi Dajana i princ Čarls

Bila je najvoljenija princeza. Žena koja je odskakala od šablona poslušne supruge "plave krvi". On je bio neatraktivan prestolonaslednik britanskog trona i ne baš popularan među svojim sunarodnicima. Do venčanja Lejdi Di i princa Čarlsa došlo je 29. jula 1981. godine, a pre toga videli su se samo trinaest puta. Njihovu svadbenu ceremoniju gledalo je preko 750 miliona ljudi, a prenosile je 74 televizijske stanice širom sveta. Dajana je tada imala manje od 20 godina i bila prva Engleskinja posle tri veka koja se udala za naslednika britanske krune.

Ubrzo je na sebe navukla bes kraljevske porodice, jer je odbila da prvog sina Vilijama, shodno tradiciji, rodi u Bakingemskoj palati. Usledila je postporođajna depresija kada je pokušala da se ubije bacivši se niz stepenice, da bi po rođenju drugog sina Harija, otkrila da pati od bulimije. Za ovu bolest krivila je svog supruga koji se stalno žalio da se princeza poprilično ugojila. O delikatnosti njihovog odnosa govori i čuvena izjava princa Čarlsa data povom veridbe sa Lejdi Di. Na pitanje novinara da li su budući supružnici zaljubljeni, Dajana je odmah odgovorila potvrdno, dok je Čarls dodao "Šta god ljubav značila".

Detalji njihovog privatnog života nastavili su da šokiraju svet kada je Dajana javno priznala da, nakon rođenja drugog sina, sa suprugom nije spavala čak sedam godina. Princ Čarls je kasnije potvrdio da je tokom braka sa Dajanom bio u vezi sa sadašnjom suprugom, Kamilom Parker-Bouls. Beg od samoće Lejdi Di pronalazila je u rukama brojnih ljubavnika, a tvrdila je da su sinovi bili jedini razlog zbog kojih nije počinila samoubistvo. Njen život se ipak završio tragično, saobraćajnom nesrećom u kojoj je poginula zajedno sa verenikom Dodijem al Fajedom. Koban sudar desio se na ulicama Pariza dok su bežali od upornih paparaca. Pismo koje je Dajana ostavila neposredno pred pogibiju svedoči o tome da je naslućivala šta će se desiti. Iako konkretnih dokaza nema, svetska javnost je ubeđena da je kraljevska porodica umešana u njenu smrt. Uzrok nesreće nikada nije otkriven.

 

4. Džon i Džeki Kenedi

Bili su ikone 20. veka. Ako je Lejdi Di bila najvoljenija princeza, nema sumnje kome pripada titula najvoljenijeg američkog predsednika. Svi analitičari smatraju da je pojava Džona Kenedija ključni momenat novije američke istorije, iako je na čelu Sjedinjenih Država bio svega dve godine. Harizmatičan i energičan, u mladosti je bio poznat kao buntovnik, a njegovo interesovanje nije bila samo politika već i novinarstvo. Ljubav prema novinarstvu delila je i njegova supruga Džeki koja je radila kao novinarka i urednica Vašington Tajms Heralda.

Džeki i Džon venčali su se septembra 1953. godine. Džeki je kasnije priznala da nije bilo lako udati se za jednog od Kenedijevih. Verovalo se da njen imidž razmažene bogatašice može da naškodi budućem predsedniku, ali je njihova ljubav pobedila predrasude. Izjavila je da su ona i suprug bili najbliži tokom kubanske raketne krize 1962. godine kada su SAD i Sovjetski savez bili na ivici rata. Dok su mnogi državni funkcioneri poslali svoje supruge na sigurno, ona je htela da ostane kraj Džona. Iako je ljubav prema suprugu bila velika, Džeki je često odavala utisak hladne i racionalne žene. Odgajana je kao aristokratkinja i oštro je kritikovala tada dominantan i opšteprihvaćen stav da udate žene ne treba da rade. Najviše je težila epitetu žena od karijere, ali su je svi posmatrali kao ženu najmoćnijeg čoveka na planeti i modnu trendseterku. Njen čuveni ružičasti „šanel" komplet doživeo je najveću popularnost. A događaj na kom ga je nosila obeležio je savremenu istoriju. Dok je sa mužem pred očima naroda i javnosti svečanom povorkom prolazila kroz Dalas, izvršen je atentat na Džona Kenedija. Komplet je nakon ubistva muža odbijala da skine i nosila ga dok je Lindon Džonson polagao zakletvu kao nov predsednik, izjavivši da je htela da ubica vidi krvave posledice svog čina. Intrige oko para Džeki - Džon nisu počele i završile se Kenedijevim ubistvom. Njihove živote pratile su brojne afere, a najpoznatija je vezana za Merilin Monro, jednu od Džonovih ljubavnica. Nagađalo se da je upravo porodica Kenedi naručila njenu smrt.

Za mrlju na idiličnu sliku o Kenedijevima zaslužna je i Džeki. Neki detalji njenog života otkriveni su tek nakon njene smrti. Spekulisalo se da nije ostala dužna svom suprugu, a na videlo su isplivale njene brojne afere sa najpoželjnijih muškarcima poput Roberta Redforda, Vilijema Holdena i Marlona Branda. Poslednji je u svojoj knjizi javno izneo pikantne detalje iz avanture sa Džeki. Slika o ucveljenoj udovici najviše je srušena kada se saznalo za njenu aferu sa Bobijem, rođenim bratom Džona Kenedija, koji je bio oženjen. Pet godina nakon smrti svog prvog muža, Džeki Kenedi se preudaje za grčkog biznismena Aristotela Onazisa. Tako je bivša prva dama Amerike od žene najmoćnijeg čoveka na planeti, postala supruga najbogatijeg.


 

5. Dženifer Aniston i Bred Pit

I pored velike ljubavi, najveću pažnju privukli su svojim raskidom. Planetarna polularnost nezaboravne Rejčel i najvećeg holivudskog zavodnika spojila ih je upravo kraj malih ekrana na snimanju kultne serije "Prijatelji", gde je Bred imao epizodnu ulogu. Dženifer Aniston i Bred Pit venčali su se na svečanosti u Malibuu 2000. godine. Pričalo se da su stvoreni jedno za drugo, da plene svojom zajedničkom spontanošću i vedrim duhom. Njihova sedmogodišnja veza smatrana je jednom od retko uspešnih i stabilnih u Holivudu.

Ipak, idila je srušena 2005. godine. Kobni trenutak njihovog braka bilo je snimanje filma "Gospodin i gospođa Smit" gde Bred nije odoleo čarima, u to vreme najvećeg ženskog seks simbola, Anđeline Džoli. Razvod Pit - Aniston bio je medijski najpropraćeniji holivudski razvod svih vremena. Interesantno je da je Bred kasnije javno priznao da je bio emotivno slomljen nakon rastanka sa bivšom suprugom i koristio razne opijate. S obzirom da je on bio inicijator raskida i svojevoljno pao u zagrljaj Anđelini, spekulisalo se da je njegova izjava bila samo znak griže savesti. Ni danas, osam godina od ljubavnog skandala, prašina se nije slegla. Stranice žute štampe pune planovi za venčanje, ne samo Breda i Anđeline, već i Dženifer sa svojim verenikom Džastinom Terouom. Ali, glavna tema nije lokacija ili preskup dijamanstki prsten, već to ko će kome doći na venčanje i čije će biti prvo.6. Kejt Midlton i princ Vilijam

 

Da savremene ljubavi nisu nužno praćene skandalima i seks aferama, dokazuje i kraljevski par Velike Britanije. Prefinjenost i sofisticiranost učinila ih je jednim od najskladnijih parova današnjice. Ipak, da nije sve ružičasto kako se čini, dokazuje i činjenica da mlada princeza, za razliku od Vilijamove majke Dajane, nikada nije imala naklonost javnosti. Ako uzmemo u obzir da je na zidu svoje sobe tokom srednjoškolskih dana držala poster princa Vilijama, ne čudi zasto su je mediji širom sveta prozvali Waity Katy. Nadimak devojke koja zna da čeka i dočeka svoj trenutak, kojoj posao nikada nije bio prioritet, opravdala je tokom devetogodisnje veze sa Vilijamom. Odmah je bila na tapetu medija, što zbog nepristojnih ispada čitave porodice Midlton, što zbog odavanja slike žene sa jednim jedinim ciljem - da se dobro uda.

Bilo da je pobedila ljubav ili primamljiva titula supruge plave krvi, Vilijam i Ket venčali su se 29. aprila 2011. u Vestmisterskoj palati u Londonu. Njihova svadbena ceremonija nazvana je venčanjem veka. Mladina svedena haljina, iz modne kuće "Aleksandar Mekvin", odisala je otmenošću i oduševila svet. Kejt je na venčanju nosila i verenički prsten od dijamanata i safira koji je nekada pripadao princezi Dajani. Procenjuje se da je putem televizije i interneta gotovo dve milijarde ljudi gledalo prenos venčanja. Kejt je, inače prva građanka u poslednjih 350 godina, koja sa udala za princa koji bi mogao da nasledi tron. Idila je upotpunjena onog trenutka kada je procurela vest da princ i princeza očekuju devojčicu, koja bi nakon tate bila drugi pretendent na presto.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs