Imala je samo 34 godine

Smatrali je praznoglavom plavušom: Tragičan kraj natrposečno inteligentne glumice! (FOTO, VIDEO)

Bila je holivudski seks simbol pedesetih i ranih šezdesetih, a za 20th Century Fox predstavljala je svojevrsnu alternativu Merilin Monro
Vip priča
13:04h Autor:
Smatrali je praznoglavom plavušom: Tragičan kraj natrposečno inteligentne glumice! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Džejn Mensfild je jedna od najprepoznatljivijih ikona popkulture 50-ih godina prošlog veka. Rođena je kao Vera Džejn Palmer, 19. aprila 1933. a karijeru je započela kao zabavljačica u noćnim klubovima, pevačica i jedna od ranih Plejboj zečica.

Bila je holivudski seks simbol pedesetih i ranih šezdesetih, a za 20th Century Fox predstavljala je svojevrsnu alternativu Merilin Monro.

Pismo Merilin Monro iz ludnice: Otkriveno u koliko lošem stanju je bila!

Džejn Mensfild je postala glavna brodvejska zvezda 1955. godine, glavna holivudska zvezda 1956. godine, a vodeći selebriti 1957. Glumila je u oko 30 filmova.

Uprkos uspehu, karijera joj je sredinom šezdesetih godina opadala. Nikada se nije oslobodila imidža praznoglave plavuše, a zapravo je imala zavidno visoki koeficijent inteligencije, čak 163.

Iako joj je karijera bila relativno kratka, imala je nekoliko komercijalnih uspeha i osvojila nagrade Theatre World Award i Golden Globe. Sa smanjenom potražnjom za plavokosim seks bombama velikih grudi i negativnog imidža radi prevelikog bavljenja medija njenom privatnošću pre iznenadne smrti u saobraćajnoj nesreći započinje unosan posao s elitnim noćnim klubovima. U "Obećanjima" (1963), ona je prva velika američka glumica koja se skida gola u glavnoj ulozi u holivudskom filmu.

Tragični kraj kralja Holivuda: Zbog smrti supruge pao u depresiju koja ga je odvela u smrt! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Od prvog supruga Pola je zadržala prezime Mensfild, zbog ćerke koja se u toj vezi rodila. Imala je troje dece iz drugog braka s glumcem bodibilderom Mikijem Hargitejem, a takođe i sina sa trećim suprugom rediteljem Metom Simerom.

Mensfild je poginula 1967. godine u saobraćajnoj nesreći. Imala je 34 godine. Putovala je s ljubavnikom Semom Broudijem, vozačem Ronijem Harisonom i troje od njenih petoro dece. Na putu do Nju Orleansa, gusta magla od zaprašivanja protiv komaraca spustila se na autoput, pa je njihov automobil završio pod traktorskom prikolicom.

Najfatalnija lepotica na svetu: Zbog nje su muškarci pokušavali da se ubiju! (FOTO)

Troje odraslih su poginuli na mestu, ali nekim čudom, deca su preživela. Jedna od njih je bila Mariska Hargitej, danas poznata kao detektivka Olivija Benson u seriji "Zakon i red".

Mensfild, Broudi i Harison nisu umrli uzalud. Njihova smrt je dovela do zahteva National Highway Traffic Safety Administration da sve kamionske polu-prikolice budu opremljene točkom "bar" koji sprečava takve nesreće.

Fotografija koja je uzburkala javnost: Sofija Loren otkrila dugo čuvanu tajnu! (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs