Tragičan kraj velike ljubavi

Elizabet Tejlor ga nikad nije prežalila: Žene nisu mogle da mu kažu Ne! (FOTO)

Vidim da si odlučila da se rešiš tog tipa. A sada me slušaj dobro, nemoj ni da se trudiš da tražiš njegovu zamenu, jer ćeš se udati samo za jednog tipa, a to sam ja, rekao joj je Majk Tod
Vip priča
20:20h Autor:
Elizabet Tejlor ga nikad nije prežalila: Žene nisu mogle da mu kažu Ne! (FOTO)
Foto: Profimedia

Majk Tod bio je jedan od onih muškaraca koje žene nisu mogle da ignorišu. Možda nije bio najzgodniji ili najviši frajer u prostoriji, ali svojom harizmom privlačio je sve poglede samo na sebe. Ne čudi što mu nije mogla odoleti ni filmska Kleopatra, odnosno glumačka diva ljubičastih očiju Elizabet Tejlor.

Zaista, ko bi mogao da odoli sinu poljskih imigranata kojeg su prozivali rođenim izvođačem s neverovatnim smislom za prodaju i marketing? Još kao osmogodišnjak ovaj dečak pravog imena Avrom Goldbogen zarađivao je više novca od svog oca jevrejskog veroučitelja, glumeći po ulicama Mineapolisa da mu se rezalica za povrće zabila u vrat.

Do dvadesetog rođendana zaradio je i izgubio neprocenjivo bogatstvo onog vremena u iznosu od nekoliko miliona dolara na poslovima nekretninama, promenio je ime, oženio srednjoškolsku ljubav Bertu Frešman i dobio sina Majkla. I tek tada je počeo da ostvaruje uspehe koji su ga stavljali na naslovne strane novina.

Novi šokantni detalji o Elizabet Tejlor: Sa 11 godina naučila kako da zadovolji muškarca!

Ljubav na prvi pogled

Zaljubio se u Brodvej i celu deceniju je producirao komade koji su se drugima činili neverovatnim ili neostvarivima. Otkrio je komičarski duo Abot i Kostelo, a prvu priliku dao je i mladoj pevačici Doris Dej.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Na Brodveju se zaljubio i u glumicu Džoan Blondel s kojom je imao tajnu aferu i koju je oženio nakon tragične smrti svoje prve supruge (koja se desila na operacionom stolu usled trovanja anestezijom).

Ali Džoan je nakon tri godine braka shvatila da Majk ima problem s kockom i da je ušao u milionske dugove zbog kojih je zatražila razvod 1950. godine. Bogatstvo i moć povratio je producirajući filmove u Holivudu, a veliki uspeh i Oskara donela mu je filmska avantura "Put oko sveta za 80 dana".

Tokom snimanja ovog pustolovnog hita iz 1957. godine na jednoj brodskoj zabavi je upoznao Elizabet Tejlor koja se u to vreme razvodila od glumca Majkla Vajldinga, i počela je da se viđa s njegovim asistentom Kevinom Meklorijem.

Za njega je to bila ljubav na prvi pogled zbog koje je odmah raskinuo vezu sa tadašnjom devojkom i glumicom Evelin Kiz. Kada je ponovo sreo Elizabet u kancelariji potpredsednika filmskog studija MGM, Tod ju je uzeo za ruku, odveo je u praznu kancelariju i održao joj devedesetominutni govor:

"Vidim da si odlučila da se rešiš tog tipa. A sada me slušaj dobro, nemoj ni da se trudiš da tražiš njegovu zamenu, jer ćeš se udati samo za jednog tipa, a to sam ja."

Nikada nije preboleo smrt supruge: Porodična tragedija slavnog glumca! (FOTO)

Burna veza

Elizabet Tejlor je u to vreme bila majka dvoje dece s dva propala braka iza sebe, koja je po godinama bila bliža Todovom sinu Majklu, nego njegovom ocu. Ali producentov bahati monolog urodio je plodom. Kasnije je izjavila da nije mogla da veruje šta joj se događa, ali je istovremeno bila zapanjena njegovom odvažnošću: "Gledala sam ga kao što zec gleda u mungosa. Bila sam potpuno hipnotizovana."

Todovo osvajanje Elizabet Tejlor bilo je neumoljivo. Zvao ju je svaki dan tokom šestonedeljnog snimanja filma "Raintree Country".

U javnosti nisu prezali od pokazivanja svojih osećanja, čak i kad su se svađali, a onda bi se sledeći dan kikotali dok su čitali natpise u novinama. Javno su priznali da vole da se svađaju jer je mirenje nakon toga još slađe i bolje.

Elizabet Tejlor imala samo 14 godina kada mu je bila ljubavnica: Aferu otkrila njegova žena! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ljubav krunisana brakom

"Ona se nije bojala da mu sve kaže u lice, bili su zaista predivan par", izjavila je Širli Meklejn koja je glumila u Todovom najvećem filmskog hitu. S druge strane, Debi Rejnolds je izjavila da nikad ranije nije videla tako snažnu fizičku privlačnost kao onu koju su delili Majk Tod i Elizabet Tejlor.

"Ona je obožavala Ričarda Bartona za kog se udavala čak dva puta, ali mislim da je ljubav bila još veća s Majkom Todom", otkrila je medijima ova glumica.

Elizabet Tejlor po treći je put rekla sudbonosna da Majku Todu tokom raskošne ceremonije u rajskom Akapulku 2. februara 1957. godine, koje je bilo propraćeno čarobnim vatrometom. Šest meseci kasnije, Elizabet je rodila njihovu ćerku Elizabet Lizu Frensis. Činilo se da njihovu ljubav ništa ne može da poljulja.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Tragičan kvar avionskog motora

Sve je krenulo po zlu 21. marta 1958. godine. Majk je sa suprugom trebalo da odleti u Njujork gde je trebalo da primi nagradu Friars Club-a za zabavljača godine. Elizabet je ležala u krevetu s temperaturom od 39 stepeni Celzijusa i bronhitisom, a njemu je bilo teško da se odvoji od svoje voljene Liz.

Nakon petog zagrljaja rekao joj je: "Bez tebe se osećam kao samo polovina makaza". Nakon toga je odlučio da krene u Veliku jabuku svojim privatnim avionom nazvanim The Lucky Liz (Srećna Liz). Iako je veče pre padala kiša, a vreme bilo poprilično hladno, pilot je odlučio da su uslovi za let odgovarajući. Štaviše, niko nije ni sumnjao da bi išta moglo da pođe po zlu.

Pre poletanja Tod je nazvao svoju suprugu još jednom kako bi joj čuo glas i obećao joj da će je ponovo pozvati iz Tulse. Ali taj poziv se nikada nije desio.

Jedan avionski motor je prestao da radi zbog tehničkog kvara, a drugi nije mogao letelicu da održava u vazduhu na visokoj nadmorskoj visini. Olupina je pronađena dan kasnije u blizini mesta Grants u Nju Meksiju. Svih četvoro članova posade proglašeno je mrtvim.

Iako se Ričard Barton smatrao najvećom ljubavlju Elizabet Tejlor, u jednom od svojih poslednjih intevjua glumica je priznala: "Bila sam najsrećnija s Majkom Todom".

Umela je da živi i voli: 9 lekcija o ljubavi Elizabet Tejlor!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs