Misterija

Mračna tajna Alberta Ajnštajna: Zašto se genijalac odrekao ćerke?

Nobelovac je vanbračnu ćerku dobio s Milevom Marić. Nazvali su je Lizerl, ali niko ne zna šta se s njom dogodilo
Vip priča
22:22h Autor:
Foto: Wikipedia

Verovatno najpoznatiji naučnik svih vremena, Albert Ajnštajn rodio se na jučerašnji dan pre 137 godina u oblasti Virtemberg, koje je bilo deo Nemačkog carstva. Njegovim raspadom ostao je bez zemlje, pa je postao Švajcarac, nakon toga Austrijanac, ponovno Nemac, a poslednjih petnaest godina života proživeo je kao Amerikanac.

 

Tajna Ajnštajnovog uspeha: 10 životnih lekcija koje je naučio!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Uživao je u jedrenju, ali nikada nije naučio da pliva. Ajnštajn je bio umetnička duša, a tvrdio je da bi verovatno bio muzičar, da nije fizičar. Svirao je violinu, a muziku je voleo jer je podsticala njegovu maštu. Nije se pouzdao previše ni u obrazovanje, ni u školstvo. Poznate su njegove tvrdnje da je mašta mnogo važnija od obrazovanja, jer je ono ograničeno, dok mašta pokreće svet.

 

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Zašto je Nikola Tesla bio nenadmašni genije: Način života ovog Srbina oduševio svet!

 

Oni koji obožavaju njegov lik i delo često se bave analizama, ne samo dela, već i reči i načina života. Tako su saznali, između ostalog, da je jako retko nosio čarape, ali i da je za kućnog ljubimca imao depresivnu papigu, kojoj je pričao viceve, ne bi li je oraspoložio.

 

Jedna od retkih tamnih mrlja u njegovom životu je odricanje vanbračne ćerke koju je dobio s Milevom Marić. Nazvali su je Lizerl, ali niko ne zna šta se s njom dogodilo. Većina pretpostavlja da ju je par dao na usvajanje.

 

Albert Ajnštajn postao je ikona nauke, posebno fizike, a grimasu simpatičnog raščupanog dedice koji se plezi, mnogi i dan danas kopiraju. Nakon njegove smrti 1955. godine patolog je uzeo njegov mozak i čuvao ga čak 40 godina.

 

Najveća tuga Harisona Forda: Dirljivom ispovešću rasplakao milione! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...