Dirljiva priča

Sve za majku Dajanu: Ovo je bila najveća želja princa Vilijama! (FOTO)

Prinčevi Vilijam i Hari su od malih nogu bili zaštitnički nastrojeni prema svojoj majci Dajani. Tako je ostala upamćena i ova anegdota o slavnoj braći
Vip priča
19:14h Autor:
Sve za majku Dajanu: Ovo je bila najveća želja princa Vilijama! (FOTO)
Foto: Profimedia

Gubitak roditelja, a pogotovo majke, svakom detetu teško padne. Još gore je ukoliko se to desi na tragičan način i to pod budnim okom svetske javnosti.

Neko je podmazao kočnice: Prva reakcija kraljice Elizabete na vest o udesu princeze Dajane!

Ovakva nesrećna sudbina zadesila je britanske prinčeve Vilijama i Harija 1997. kada je njihova majka, princeza Dajana, nastradala u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Iako im je zbog porekla život unapred predodređen, Dajana se trudila da im obezbedi što bezbrižnije detinjstvo, radeći sa njima najobičnije stvari, poput skijanja, odlazaka u Diznilend i letovanja.

Princ Filip o danima nakon Dajanine smrti: U pismu otkriveno šta je najviše pogodilo porodicu!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sa druge strane, prinčevi su od malih nogu bili zaštitnički nastrojeni prema svojoj majci. Tako je ostala upamćena i ova anegdota o Vilijamu i Hariju. Kada je imao 7 godina, Vilijam je navodno majci rekao da želi da bude policajac kada poraste, da bi mogao da je štiti i čuva. Na to mu je brat Hari odgovorio: "Ne možeš, moraš da budeš kralj."

Hari je tek nedavno prvi put u javnost otvoreno govorio o tragičnom gubitku majke.

"Znao sam da će uvek postojati praznina koju ništa neće moći da popuni", rekao je princ tokom nedavnog otvaranja zdravstvenog centra u Lesotou za decu obolelu od HIV-a i side.

Hari progovorio o majčinoj smrti: Tragična Dajanina pogibija zauvek ostavila trag! (FOTO)

Jedno se sigurno - iako već 18 godina nije sa nama, princeza Dajana je uspela da svojim sinovima usadi prave vrednosti zahvaljujući čemu su oni sada kvalitetni ljudi. Takođe, njih dvojica su na čelu brojnih humanitarnih organizacija, kako bi pomogli ugroženima i nastavili tradiciju koju je započela njihova majka.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs