Dirljivo

Hari progovorio o majčinoj smrti: Tragična Dajanina pogibija zauvek ostavila trag! (FOTO)

Hari je održao emotivan govor tokom otvaranja zdravstvenog centra u Lesotou za decu obolelu od HIV-a i side, a koji je inspirisan Dajaninim humanitarnim radom
Vip priča
23:36h Autor:
Hari progovorio o majčinoj smrti: Tragična Dajanina pogibija zauvek ostavila trag! (FOTO)
Foto: Profimedia

Princ Hari se na otvaranju jednog centra za decu obolelu od HIV-a i side u Africi otvoreno govorio o tome koliko mu nedostaje majka i koliko je na njega uticala tragična pogibija princeze Dajane u saobraćajnoj nesreći. On je izjavio da kada voljena osoba tako iznenada nestane iz vašeg života, ostaje praznina koja nikada ne može da se popuni.

Pismo otkrilo veliku tajnu: Ovo je bila najveća briga princa Čarlsa o Dajani!

Hari je održao emotivan govor tokom otvaranja ovog centra koji je inspirisan Dajaninim humanitarnim radom. Društvo mu je pravio 15-godišnji Mutsu Potsane, siroče kojeg je prvi put upoznao u Lesotou pre 11 godina. Tada 19-godišnji princ je poklonio 4-godišnjem dečaku plave čizme koje je siroče odbilo da skine čak i kada je išao na spavanje, piše britanski Daily Mail.

"Pre 11 godina prvi put sam posetio Lesoto. Dok sam putovao kroz zemlju, strašno me je pogodilo to koliko sam dece upoznao koja su izgubila roditelje. Nisam mogao da verujem koliko dece je ostalo bez detinjstva zbog ekstremnog siromaštva, HIV-a i side. Iza svih tih osmeha, bilo je očigledno da im je neophodna briga, pažnja i nadasve ljubav", rekao je Hari i nastavio:

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Iako je naša situacija potpuno drugačija, osetio sam dirljivu vezu sa mnogim mališanima koje sam upoznao. Bili su mnogo mlađi od mene, i svakako je njihova situacija bila teža od moje. Međutim, delimo isti osećaj gubitka voljene osobe, u mom slučaju roditelja, koja je nestala tako iznenada. Ja, kao i oni, sam znao da će uvek postojati praznina koju ništa neće moći da popuni", istakao je emotivni princ.

Princ Čarls više ne oseća krivicu zbog Dajanine smrti: Žali samo zbog jedne stvari!

"Za brojnu decu širom Lesota, ovakvu situaciju otežava surova sredina i ekstremno siromaštvo sa kojim se susreću. Sa samo osam ili devet godina oni preuzimaju odgovornost za svoju braću i sestre i više im ne preostaje vremena da budu deca", zaključio je Hari.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Iskustvo od pre 11 godina je nagnalo princa da u ovoj zemlji osnuje humanitarnu organizaciju u znak sećanja na svoju majku, princezu Dajanu, čiji naziv u prevodu znači "Ne zaboravi me".

"Veoma sam srećan i uzbuđen. Prijatno mi je u Harijevom društvu, kao i njemu u mom. Rekao mi je da sam porastao", izjavio je Mutsu, štićenik princa Harija, a o zdravstvenom centru je rekao: "Ovo je divno mesto za decu sa HIV-om i invaliditetom. Pomoći će mnogim mališanima i veoma smo zahvalni na tome."

Princ Filip o danima nakon Dajanine smrti: U pismu otkriveno šta je najviše pogodilo porodicu!

Za kraj obilaska ovog centra, Hari nije propustio priliku da se druži i igra sa decom koja su bila oduševljena njegovom neposrednošću.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs