Medalja sa dva lica

Jedna smerna, druga divljakuša: Dve potpuno različite princeze! (FOTO)

Kejt Midlton i Sofija Helkvist su fizički slične, kao i njihov stil, ali karakterno su potpuno različite, kao i okruženje u kojem su odrastale i školovale se
Vip priča
18:18h Autor:
Jedna smerna, druga divljakuša: Dve potpuno različite princeze! (FOTO)
Foto: Reuters/Suzanne Plunkett / AP/Jonas Ekstromer

Donedavno najobožavanija britanska princeza Ketrin dobila je svoju konkurenciju onog trenutka kad je 30-godišnja Sofija Helkvist postala supruga švedskog princa Karl Filipa. Svetski mediji u poslednje vreme ne prestaju s upoređivanjem dve vojvotkinje koje fizički možda liče i imaju sličan stil, ali njihovi životni putevi se jako razlikuju, kao i njihovi pogledi na svet.

Dve princeze iz dve monarhije su fizički slične, kao i njihov stil, ali karakterno su potpuno različite, kao i okruženje u kojem su odrastale i školovale se. Kad je 30-godišnja Sofija Helkvist poljubila svog švedskog princa postavši vojvotkinja od Varmlanda, svet ih je postavio u ring kao najveće konkurentkinje s evropskih kraljevskih dvorova.

Njihov život je bajka: 10 običnih žena koje su se udale za prinčeve! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Danas dele istu titulu, ali uvek suzdržana i besprekorna u svakom pogledu Kejt je potpuna suprotnost vrlo liberalnoj, otvorenoj i srdačnoj novopečenoj švedskoj princezi koja u svojoj biografiji ima dovoljno škakljivih detalja i golišavih fotografija da britanska kraljica Elizabeta zakoluta očima, ali ne i švedski kraljevski par.

Sva njihova deca, troje njih, odabrala su supružnike koji nisu plave krvi: princeza Viktorija trenera fitnesa, princeza Medlin njujorškog bankara i konačno princ Karl Filip bivšu manekenku i učesnicu rijalitija "Paradise Hotel", 30-godišnju Sofiju.

Za razliku od Kejt Midlton, koja ima samo jednu golišavu fotografiju, onu u mrežastoj haljini sa studentske revije, zanosna Sofija neretko je u oskudnom izdanju bila zvezda časopisa za muškarce, a njene fotografije sa zmijom bez previše odeće obišle su svet.

Nekad divlja, gola i razuzdana, danas postala princeza: Životni put Sofije od Švedske! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

I dok je Kejt odrastala u vrlo imućnoj porodici i školovala se u jednom od najboljih britanskih koledža, u kojem je i upoznala budućeg supruga, princa Vilijama, Sofija je rođena u skromnoj švedskoj porodici s troje dece, a njeni roditelji nisu ni sanjali da će im ćerka jednog dana postati princeza. Kao dete je snimila nekoliko reklama, a pokušala je da se probije i kao pevačica.

Nakon izleta u manekenske vode, nemirna Sofija je u Njujorku studirala računovodstvo, a tamo je i počela s praktikovanjem joge i dobila titulu instruktorke. Nakon povratka u Švedsku otisnula se u Afriku gde je radila kao volonterka u sirotištima s decom obolelom od HIV-a. Svog današnjeg supruga, koji je stranice tabloida, poput svog oca, punio aferama iz burnog privatnog života, upoznala je u restoranu 2010. preko zajedničkih prijatelja. Susret je prerastao u pravu romansu, pa su Sofija i Karl Filip uskoro postali nerazdvojni.

Skandalozna prošlost norveške princeze: Danas je žena najzgodnijeg princa! (FOTO)

Iako je njen način života bio neprikladan za buduću princezu, švedski kralj i kraljica nisu rekli ni reč s obzirom na to da je kralj Karl Gustaf XVI iste godine završio u medijima zbog orgija u klubu srpskog mafijaša. Ipak, uvek srdačna i snalažljiva Sofija brzo se uklopila u kraljevsku porodicu, a prva ju je prihvatila sestra njenog dečka, princeza Viktorija. Ni švedski kralj nije ostao suzdržan na njen šarm i lepotu. Već pet godina Sofija pleni pažnju svojom transformacijom od pomalo razuzdane devojke do elegantne i otmene princeze koja ne skida osmeh s lica.

"Znam vrlo dobro svoje vrednosti i nemam čega da se stidim", poručila je švedska princeza. Na pitanje kako se oseća pod burnim okom javnosti, jasno je odgovorila: "Poput odlične glumice!"

Skandali kraljevskih porodica: Sjaj njihovog trona sve više bledi! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs