Njen život je bajka

Skandalozna prošlost norveške princeze: Danas je žena najzgodnijeg princa! (FOTO)

Njena veza sa norveškim princom Hokonom, a kasnije i veridba, privukla je veliki broj kontroverzi, budući da je Mete-Marit bila bivša konobarica i da je već imala dete iz vanbračne veze sa čovekom osuđivanim za posedovanje narkotika
Vip priča
12:36h Autor:
Foto: Profimedia

Norveška princeza Mete-Marit je rođena kao Mete-Marit Tjesem Hejbi 19. avgusta 1973. u Kristijansandu, Norveška. Njeni roditelji, poznati novinar Sven O. Hejbi i Marit Tjesem, razveli su se kada je Mete-Marit imala jedanaest godina, i Mete-Marit i njena dva brata i sestra su ostali da žive sa svojom majkom. Međutim, niko od njih nije mogao ni da zamisli kakav će buran život da vodi Mete-Marit.

 

Njihov život je bajka: 10 običnih žena koje su se udale za prinčeve! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ona i Hokon, prestolonaslednik Norveške, upoznali su se 1999. godine preko zajedničkih prijatelja. Njihova veza, a kasnije i veridba, privukla je veliki broj kontroverzi, budući da je Mete-Marit bila bivša konobarica i da je već imala dete iz vanbračne veze sa čovekom osuđivanim za posedovanje narkotikaNekoliko dana pre kraljevskog venčanja 2001. godine, buduća norveška princeza javno se izvinila podanicima zbog svoje skandalozne prošlosti.

 

Životna priča princa iz naroda: Evo zašto Norveška voli svog Hokona! (FOTO)

 

Na vrlo emotivnoj konferenciji za novinare, ona je govorila o svojoj buntovnoj mladosti.

 

"Moj mladalački bunt bio je mnogo izraženiji nego kod većine drugih mladih ljudi. Zbog toga sam vodila prilično raskalašan život", objasnila je tada gospođica Hoibi, misleći na vreme kada je bila redovna na divljim žurkama po Oslu na kojima se konzumirala droga.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Na tim zabavama prelazili smo granice", priznala je Mete-Marit, zaplakavši se pred novinarima. "To iskustvo sam skupo platila i trebalo mi je mnogo vremena da se od njega oporavim."

 

U Norveškoj otprilike polovinu dece rađaju samohrane majke, a istraživanja javnog mnjenja pokazuju da većina Norvežana nije marila za to što je njihova buduća kraljica već imala dete niti što su ona i prestolonaslednik živeli zajedno u stanu u Oslu iako su bili nevenčani.

 

Princ Čarls između dve sestre: Pre Dajane spavao sa Sarom! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Međutim, problem je u tome što će prestolonaslednik Hakon, kada nasledi svog oca, kralja Haralda, postati ne samo kralj, već i poglavar državne Luteranske crkve koja ne odobrava vanbračnu zajednicu. Dakle, za Norvežane nije bio problem ni dete, ni vanbračna zajednica, već to što većina podanika ove kraljevine nimalo ne odobrava konzumiranje droge, pa je popularnost kraljevske porodice osetno opala kada se saznalo da je buduća princeza posećivala takve zabave.

 

Tužna princeza Beatris: Majka je od 8. godine tera na dijetu! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

"Želim da iskoristim ovu priliku da kažem da osuđujem upotrebu droge", izjavila je tada Mete-Marit, ali nije precizirala da li ju je i sama konzumirala. "Nemoguće je vratiti vreme kako bih ponovo bila u situaciji da mogu da odlučim o tome, ali bih volela da mogu", dodala je i zamolila prisutne novinare da se više ne bave njenom prošlošću. "Nadam se da više neću morati da govorim o svojoj prošlosti i da će štampa poštovati moju želju."

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sa druge strane, princ Hokon je izjavio da je od samog početka svoje veze sa gospođicom Hoibi imao veliku podršku svojih roditelja.

 

"Ono što se desilo među nama i što nam je zajedničko, bilo je suviše jako da bih mogao da se toga odreknem", rekao je Hokon.

 

Nekad divlja, gola i razuzdana, danas postala princeza: Životni put Sofije od Švedske! (FOTO, VIDEO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sin Mete-Marit neće dobiti titulu, neće moći da jednoga dana postane kralj i princ Hokon ga nije usvojio, ali je prestolonaslednik od prvog dana činio sve da dečak postane ravnopravni član velike kraljevske porodice.

 

Hokon i Mete-Marit imaju dvoje biološke dece, koji zauzimaju drugo i treće mesto u liniji nasledstva norveškog prestola, a takođe su i u liniji nasledstva prestola Ujedinjenog Kraljevstva i još petnaest država Komonvelta.

 

Tragedija Karoline od Hanovera: Tri puta na udaru prokletstva Grimaldija! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs