Dizajnerka sumnjivog morala

Lažljivica Koko Šanel: Gazila preko svih da bi uspela!

Uz savršenu odeću, krojila je i izmišljene priče o sebi kako bi se prikazala u boljem svetlu
Vip priča
22:26h Autor:
Lažljivica Koko Šanel: Gazila preko svih da bi uspela!
Foto: Profimedia

Gabrijela Šanel rođena je u malom mestu Saumuru. Nakon rođenja, njen otac napustio je porodicu, pa su njegova deca bila prepuštena sirotištu.

Fatalna žena kraljica Draga: Tajna čuvana ceo vek! (FOTO)

Početak priče o Koko Šanel uklopio se u dobro poznati kalup nesrećne i siromašne djevojčice koja tokom života upornošću i trudom stiže do slave i bogatstva. Ipak, njen život bio je sve, samo ne ukalupljen i prosečan. Snažna i energična, strastvena i oštra, promišljena i veoma privlačna, bila je fatalna žena koja je čvrsto verovala u sebe, svoju viziju, ideje i ideale.

Presudnu ulogu u finansijskoj podršci i pokretanju njene karijere u svetu mode odigrao je francuski milioner Etjen Balzan, njen ljubavnik. Život na visokoj nozi doneo joj je dobre kontakte, hrabrost i samopouzdanje da se otisne u vode dizajna, a šeširi, tada nezaobilazni modni detalj, koje je prvobitno kreirala nosile su sve važne žene Francuske, što ju je veoma brzo i proslavilo.

Lice anđela, duša đavola: Ko je bila prava sultanija Hurem?

Imala je niz ljubavnika i prosaca, ali se nikada nije udala. Pretvorila je pariski hotel Ritz u svoj dom, gde je živela preko 30 godina. Tamo je stanovala čak i tokom nacističke okupacije Francuske, a posebno je napadana zbog toga što je imala nacističkog oficira za ljubavnika.

Foto: AP
Foto: AP

Njene laži započinju već sa detinjstvom, kojeg se Koko očigledno stidila, jer nije bila iz nimalo ugledne porodice.Po njenoj verziji priče majka joj je umrla, otac je pobegao u Ameriku gde se kasnije obogatio, a ona je poslata kod zločestih tetki da je odgoje.

Prvi put iz ljubavi, drugi zbog para, treći zbog prijateljstva: Svi muškarci Džeki Kenedi!

Ta priča liči na početak neke bajke, dok je prava istina da je Koko odrasla u sirotištu u francuskom selu.Nagađalo se da je i biseksualka i da mrzi Židove. Bila je i uhapšena zbog ratnih zločina, ali nikada nije dospela na sud.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs