Iskreno priznanje

Monika Seleš o najtežim trenucima u životu: Osećala sam sramotu zbog prejedanja!

Želim da podignem svest o tome da je prejedanje zaista ozbiljno i stvarno zdravstveno stanje, poručila je bivša sportistkinja u intervjuu američkim medijima
Vip priča
10:50h Autor:
Monika Seleš o najtežim trenucima u životu: Osećala sam sramotu zbog prejedanja!
Foto: Reuters

Teniserka Monika Seleš (41) u velikoj ispovesti američkim medijima priznala je da je nakon incidenta koji joj se dogodio 30. aprila 1993. godine, kada joj je tokom meča s Katarinom Malejevom mentalni bolesnik uleteo u teren, ubo je u leđa nožem u Hamburgu i ostao nekažnjen, patila od poremećaja u ishrani. To je rezultovalo, kako je otkrila, prejedanjem čipsom i kolačima.

"Uz sve to, bila sam pod stalnim pritiskom da moram da budem prva na WTA listi, a istovremeno se moj otac borio protiv raka", ispričala je Monika rekavši da je zbog svog poremećaja osećala veliku sramotu.

Dajan Kiton bolovala od bulimije: Jela sam kao da ne postoji sutra, a onda bih sve to povratila!

A sve je usledilo nakon vrlo neprijatnog incidenta, zbog kojeg je Monika završila u bolnici. Iako se Seleš oporavila od povreda nakon nekoliko nedelja, neuračunljivost gledaoca Gintera Parhea, inače opsesivnog obožavaoca Štefi Graf kojoj je Monika u to vreme bila glavna konkurentkinja, ostavila je na nju duboke traume i psihičke posledice.

Seleš se zbog svega tenisu nije vratila čak dve godine, a napadač nikada nije dobio zatvorsku kaznu zbog svog duševnog stanja. O svojoj borbi s poremećajem u ishrani progovorila je i zbog drugih, da bi se pomoglo svima koji imaju slične probleme.

"Želim da podignem svest o tome da je prejedanje zaista ozbiljno i stvarno zdravstveno stanje", poručila je bivša sportistkinja i dodala da je jednostavno jela nekontrolisano.

"Kada sam odlučila da potražim pomoć, osetila sam veliko olakšanje, tačnije u trenutku kada mi je poremećaj dijagnostikovan. Danas se osećam prijatno za stolom i više nemam potrebu da trčim kući kako bih se prejela. Ali, zapamitite, sve je svedeno na to da naučite da upravljate sami sobom", poručila je Monika Seleš.

Monika Seleš se verila: Njena ljubav je 32 godine stariji milijarder!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs