U potrazi za savršenim životom

Sama i nezaposlena u kasnim 30-im upoznala 14 godina mlađeg studenta: Veza koja joj je otvorila oči!

Iako je smatrala da je među njima prevelika razlika u godinama, privlačnost je očigledno postojala

Ljubav i zavođenje
17:13h Autor:
Sama i nezaposlena u kasnim 30-im upoznala 14 godina mlađeg studenta: Veza koja joj je otvorila oči!
Foto: Shutterstock

Marisa Lašer imala je 37 godina, bila je nezaposlena, sama i depresivna jer je kroz nekoliko meseci trebalo da se iseli iz stana na Menhetnu u kojem je živela i ponovno da se doseli kod majke dok ne sredi finansije. Odnosno, život. Svoje iskustvo koje je na kraju rezultovalo upoznavanjem same sebe podelila je u priči objavljenoj u New York Times-u.

Dala je otkaz u jednoj finansijskoj kompaniji i nije bila svesna da drugi posao neće tako lako naći. Zato se posvetila dvema aktivnostima: traženju novog posla i vežbanju. Zbog ovog prvog je mnogo vremena provodila u stanu kopajući po oglasima i internetu.

"U stanu do mene živela su tri studenta koji su, naravno, svaki vikend pravili žurke. Zabava bi počela oko 22 i 30 što bih jako dobro čula kroz zid koji nas je delio. U šljampavoj odeći, bez šminke i s kosom skupljenom u punđu zvonila bih im već oko 23 sata i zamolila da se stišaju. Jedan je uglavnom otvarao vrata. Svaki put bi obećao da će se stišati, a kad to ne bi uradili, zvala bih portira, a jednom i policiju. Ništa nije moglo da ih utiša", prepričava Lašer nedelje pre selidbe.

Ona je, pak, bila u periodu života kad uopšte nije izlazila.

3 pitanja otkrivaju: Da li veza sa mlađim muškarcem može da uspe?

foto: Shutterstock

"Većina mojih prijateljica su bile udate. Nisam imala prihode, a stanarina me koštala 3.000 dolara mesečno. Nisam išla na sastanke jer nisam znala kako pozitivno da prikažem moju priču o nezaposlenosti."

Jednog popodneva se na stepenicama susrela s jednim od studenata iz susednog stana i u usputnom razgovoru je saznala da završava studije prava i da takođe traži posao.

"Nikad nemoj da daješ otkaz ako nemaš rezervu", rekao joj je.

U još nekoliko rečenica koje su izmenili saznala je da momci imaju 23 godine, a ona je komšiji otkrila da je ona ta "stara baba od 37" koja im prigovara za buku.

"Nikad ne bih pogodio da imaš 37 godina, mislio sam negde 26", rekao joj je.

Ispostavilo se da je na to uticala činjenica što je stalno kod kuće.

Dve nedelje kasnije, u subotu uveče, sedela je s prijateljicom Dajanom na piću u obližnjem baru i s njom pregledavala potencijalne partnere na Tinderu. Tamo se slučajno našao i komšija student s kojim su na kraju završili u Marisinom stanu.

Udata žena priznala: U vezi sam sa 4 muškarca, tako održavam ljubav sa mužem!

foto: Shutterstock

"Dajana i ja smo plesale uz "Jump" od Pointer Sisters, pesmu koju on nije prepoznao. Pre nego što je Dajana otišla, šapnula mi je da mu se sviđam i da iskoristim priliku", piše u ispovesti za NY Times.

Iako je smatrala da je među njima prevelika razlika u godinama, privlačnost je očigledno postojala jer čim je prijateljica otišla, oni su završili u zagrljaju.

"Kad smo se probudili mamurni nekoliko sati kasnije, molila sam ga da ne kaže svojim cimerima. Bilo mi je neprijatno zbog moje transformacije iz puritanke koja se žali na buku u gđu Robinson. Mozak je vrištao od zbunjenosti šta se upravo dogodilo?!?"

Naravno, odmah je shvatila da je njen ego sledeće jutro bio prilično zadovoljan.

"Možda nemam posao, muža ili dečka, ali ako ništa drugo, mogu da privučem zgodnog 23-godišnjaka."

Tokom sledećih nekoliko nedelja nastavili su da se dopisuju i sastaju, razgovaraju o izlaženju, vezama, poslu, ali usput su se dobro zabavljali. Jednom prilikom su razgovarali o razlici u godinama, pa je Marisa plastično opisala stvarnost:

"Kad sam završila srednju školu, ti si imao četiri godine!"

"Uz njega, moja romantična teskoba je nestala. Umesto da na njega projektujem vlastite nesigurnosti i pitam se jesam li dovoljna, jednostavno sam se zabavljala jer sam bila svesna da zbog razlike u godinama nemamo budućnost. A i bližio se dan kad ću iseliti… To ne znači da nisam uopšte brinula. Bojala sam se da će ljudi reći da smo smešni, ali moje prijateljice su bile oduševljene i rekle da živim san", piše Marisa i dodaje:

foto: Shutterstock

"Shvatila sam da mi je izlaženje i pronalaženje partnera izazivalo teskobu jer sam tome pristupila kao traženju posla: sistematično, s osmišljenom strategijom i uz mnogo brige kako se predstaviti u najboljem svetlu i sakriti slabosti. S njim nisam brinula ni o čemu!"

Njihovi razgovori su bili do srži iskreni. On joj je priznao da apsolutno ne zna sa ženama i da izmišlja laži kako veza ide dalje. Ona mu je ispričala da muškarci njenih godina strahove maskiraju u aroganciju.

"Jedan mi se u roku od sat vremena nakon što smo se upoznali hvalio koliko je žena u životu odveo u krevet, a drugi me na drugom sastanku upozorio da ima jako veliki penis zbog kojeg mu je nekoliko veza propalo", pričala mu je i priznala da je imala jako tešku godinu te da brine hoće li ikad naći posao i ljubav.

Jedne večeri dok se žalila na probleme u vezi sa karijerom, student joj je rekao:

"Toliko smo fokusirani na posao koji želimo ili na osobu s kojom izlazimo da počnemo da verujemo da nikad neće postojati nijedan drugi. Ali uvek će se naći drugi, posao ili muškarac."

Shvatila je da je apsolutno u pravu iako je to mnogo lakše prihvatiti s 23 nego s 37 godina.

Jedne večeri se vraćala prilično pripita kući kad ga je srela na hodniku. Budući da je gotovo uvek on određivao kad će se sastati, rekla mu je da misli da nije fer da sve uvek bude pod njegovim uslovima. On je od neugodnog razgovora pobegao u stan i sledećeg dana joj napisao:

foto: Shutterstock

"Možda bismo morali da prestanemo s ovim. Bila si divna prijateljica… Ali malo smo zakomplikovali stvar hahaha."

Marisa je konačno shvatila:

"Znala sam da je ovaj smeh na kraju samo znak današnje generacije da izjava ne bude preozbiljno shvaćena, ali nešto me mučilo. U našoj neobaveznoj vezi dopustila sam samoj sebi da se potpuno otvorim, otkrila sam sve svoje nesavršenosti što inače nikad ne bih uradila. S njima sam bila tačno onakva kakva jesam i za mene je to bilo otkriće. Čini se da ne mogu da budem svoja kad ozbiljno tražim ljubav, kad razmišljam samo o budućnosti. Mislim da moramo da budemo savršena verzija onoga što stvarno jesmo da bismo se svideli nekome."

Godinu dana kasnije konačno je našla posao kakav je tražila, a još uvek se uči da bude nesavršena u potrazi za ljubavi.

Ispovest terapeutkinje za ljubavne veze: Evo šta sam naučila iz afere s oženjenim muškarcem! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs